Şehitkamil Belediyesi tarafından 36 yeni mahalle olan köylerde yapılan kilitli parke taşı döşeme ve yol açma çalışmaları vatandaşları memnun ediyor. Belediye ekipleri, yeni mahalle olan köylerdeki tüm sıkıntıları tek tek çözülüyor.

Şehitkamil ilçesini yaşanabilir ilçe haline getirme yolunda çalışmalarını aralıksız sürdüren Şehitkamil Belediyesi, kendi bölgesinde yeni mahalle olan köylerin bozuk ve bakımsız olan yollarını kilit parke taşı döşeyerek, yol yenileme çalışması yaptı. Şehitkamil Belediyesine bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 36 mahallede yazın tozdan, kışın ise çamur ve sudan kullanılamaz hale gelen sokakları kilitli parke taşı ile döşedi. Bozuk ve bakımsız olan sokaklar kilitli parke taşı ile yenilenerek, mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu. Bunun yanı sıra Şehitkamil Belediyesi, sosyal tesisi bulunmayan köylere sosyal tesis, park alanı ve bunun gibi bir çok hizmeti de vatandaşların ayağına götürüyor.

Öte yandan, Şehitkamil Belediyesi Küllü, Sinan, Cerityeniyapan ile birlikte 7 köyde ise yol açma ve kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını sürdürüyor.

Şehitkamil Belediyesi’yle mahallelerindeki sıkıntıların tek tek aşıldığını dile getiren Cerityeniyapan Mahalle Muhtarı Adnan Aslanoğlu, “Sosyal Belediyeciliğin vermiş olduğu nimetlerden en iyi şekilde bizlerde Cerityeniyapan Köyü olarak en iyi şekilde faydalanıyoruz. Şuan itibariyle mahallemizin her kesiminde yol açma ve kilitli parke taşı döşeme çalışması yapılıyor. Mezarlık bölgesinde açılan yollara bile kilitli parke taşı döşeniyor. Köylerin mahalle statüsüne dönmesiyle birlikte Şehitkamil Belediyemiz tarafından hizmetin en iyisi tek tek gelmeye başladı. Mahallemizde Belediyemiz tarafından birde sosyal tesis yapılacak. Yapılacak olan sosyal tesisin proje aşaması yapıldı ve şuanda ihale aşamasında. Bunlarda yapıldığı takdirde mahallemizin sıkıntıları büyük bir ölçüde çözülecek. Ben şahsım ve mahallem adına yapılan bu tür kaliteli ve güzel hizmetlerden dolayı başta Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na Belediye Başkan yardımcılarımıza, Fen işleri Müdürlüğümüze ve burada emek gösteren tüm işçilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan kilitli parke taşı döşeme çalışmasıyla mahallelerinin yeni görünüme kavuştuğunu ifade eden Küllü Mahalle Muhtarı Fevzi Bozkaya ise, “Şehitkamil Belediyemizin tarafından mahallemizde yapılan kilitli parke taşı döşeme çalışmalarından dolayı çok memnunuz. Şuanda bozuk ve kullanılamaz halde olan sokaklarımız, Şehitkamil Belediyesi sayesinde kullanılabilir hale getirildi. Mahalle sakinleri olarak yapılan bu hizmetlerden dolayı çok memnunuz ve bunun içinde Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.