Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hurda bir araç içerisinde yuva yapmış anne köpek ile 6 yavrusunu soğukla karşı karşıya bırakmamak için yeni bir kulübe yaptı.

Şehitkamil İlçesi’nde çevre görüntüsünü korumak adına değişik bölgelerde arsa veya yol kenarlarında bulunan hurda yığınına dönmüş araçları toplayan Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Aydınlar Mahallesi oto sanayi sitesi önünde bulunan hurda yığınına dönmüş bir aracı kaldırmak isterken, araç içerisinde yuva yapmış bir anne köpek ve 6 yavrusuyla karşılaştı. Durum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen zabıta ekipleri, havaların soğuk olması nedeniyle anne köpek ve yavrularına şefkat göstererek, yuvayı bozmak istemedi. Zabıta ekipleri, telsizle merkeze bilgi vererek, aracın kaldırıp, kaldırılmaması konusunda bilgi aldı. Merkezden de aynı duyarlılığın gelmesi üzerine anne köpek ve yavruları kış günü sokakta kalmamaları için, oto sanayi sitesi içerisinde, anne köpek ve yavrularının barınmaları için yeni bir kulübe yaptı.

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR

Anne köpek ve yavruları eski ve hurda aracın içinden alınarak, yeri yerlerine taşındı. Bu sırada anne köpeğin yavrularına süt verdiği görülürken, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Tüm sevimlilikleriyle oyunlar oynayan yavrular, kendilerine yardımcı olan zabıta ekiplerini şaşkın gözlerle izledi. Büyük bir duyarlılık içerisinde anne köpek ve yavrularına zarar gelmeyecek şekilde yapılan kulübe sanayi esnafını da sevindirdi. Oto Sanayi Sitesinde çalışan işçiler, anne köpek ve yavrularına ayrı bir şefkat göstererek, kemik ve çeşitli yiyecek getirip, yavruların aç kalmamalarını önledi. Şehitkamil Belediyesi’nin bu duyarlığını takdir eden vatandaşlar, “İnsan sağlığına değer verdiğimiz kadar hayvanlarında sağlığına aynı değeri vermemiz lazım. Daha önce hurda bir aracın içerisinde bulunan anne köpek ve yavrularının araç içerisinde soğuktan etkilenmemeleri için, Şehitkamil Belediyemiz yavrular için yeni bir kulübe yaparak, onları buraya taşıdı. Bir nebze de olsa onları soğuktan korumaya çalıştı. Bizlerde sanayi esnafı olarak, onların aç kalmamaları için kemik ve yiyecek getiriyoruz. Sonuçta onlarda bir can taşıyorlar. Çünkü onları da yaratan yüce Allah’tır. Şehitkamil Belediyemizin bu duyarlı davranışını takdirle karşılıyoruz. Şehitkamil Belediyemiz böyle bir davranış sergileyerek, hayvan haklarını en iyi şekilde savunmuş oldular. Bunun içinde başta Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve zabıta ekiplerimize çok teşekkür ediyoruz” dediler