Şehitkamil Belediyesi’nin ücretsiz olarak açtığı bilgisayar kurslarında Şehitkamilli hanımlar bilgisayar kullanmayı en iyi şekilde öğreniyor. Kursiyerler, öğrendikleri bilgisayar programları sayesinde hayatlarını kolaylaştırıyor.

Seyrantepe Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde bulunan bilgisayar eğitim kursuna gelen kursiyerler, bilgisayar öğretmenleri tarafından öncelikle bilgisayar kullanımını öğreniyor. Daha sonra bilgisayar kullanım eğitimini aldıktan sonra paket programlarına geçiyor. Kursiyerler daha sonra, ofis programları ve internet kullanımıyla derslerini tamamlıyorlar. Bilgisayar kursuna gelen kursiyerler, daha önce bilgisayar kullanmasını bilmediğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Şehitkamil Belediyesi’nin açtığı ücretsiz açmış olduğu kursa yazıldık. Burada belirli programları öğreniyoruz. Hocamız da bizimle ciddi manada ilgileniyor. Bu kurs sayesinde büyük bir engeli ortadan kaldıracağımızı düşünüyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz.”

Seyrantepe Sosyal Tesisi Bilgisayar Kursu Öğretmeni Selma Dokumacıgil ise şöyle konuştu:

“Seyrantepe Bilgisayar kursu olarak Aile Eğitim Merkezinde kursiyerlerimize bilgisayar eğitimi vermekten mutluluk duyuyorum. Hanımlarımıza bu tür desteklerin verilmesi Belediyemiz adına gurur verici. Burada 19 kursiyerimiz var. Kursiyerlerimize, bilgisayar programlarını ve bilgisayarın nasıl kullanılması yönünde bilgiler veriyoruz. Burada alınan eğitimlerle kursiyerlerimiz ve daha bilinçli bir şekilde bilgisayar kullanabiliyorlar. Annelerimiz çocuklarına bilgisayar konusunda faydalı olabilecek bilgileri öğreniyorlar. Bunun dışında alınan eğitimlerle birlikte bilgisayar işletmenlik sertifikası almaya hak kazanıyorlar. Bu konuda da hanımların öğrenmesi gereken bir kurs olduğunu düşünüyorum. Çünkü çağımız bilgisayar ve internet çağına dönüştü. Bunun bilinçli bir şekilde kullanılması ve belgelendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. İlerde bayanlarımız her hangi bir yerde çalışmayı düşündüğü zaman bir belgesi veya bir sertifikası olacak ve bu şekilde işe girmesi daha kolay olacak. Kursiyerlerimize bu imkanı sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na şahsım ve tüm kursiyerlerim adına teşekkür ediyorum.”