Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde ilçe genelinde bulunan İlköğretim ve Ortaokul öğretmenlerine yönelik, “Drama Atölyesi” konulu seminer düzenlendi. Seminerde, Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Çevre Koruma Projesi “MÖP” ele alındı.

“AMACIMIZ ÇOCUKLARDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Hayata geçirmiş olduğu MÖP projesiyle, çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm kapsamında bir çok faaliyetler sergileyen Şehitkamil Belediyesi, çocuklara çevre bilincini aşılamak adına, okullarda başlatılan çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm projesi kapsamında öğretmenlerle yönelik, “Drama Atölyesi” konulu seminer verildi. Seminerde, İlköğretim ve Ortaokul öğretmenleri yoğun katılım gösterirken, çevre duyarlılığı geri dönüşüm hakkında öğretmenlerle fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıya katılan Şehitkamil Belediyesi Başkanı Rıdvan Fadıloğlu seminer öncesi yaptığı konuşmasında, “Çocuklarda çevre bilincini aşılamak adına başlatmış olduğumuz bu projeyi siz değerli öğretmenlerle birlikte devam ettireceğiz. Bizim buradaki amacımız, adını MÖP koyduğumuz geri dönüşüm unsurlarının tekrar kazandırılması ve çocuklarda farkındalık oluşturmak. Eğer biz bunları öncelikli olarak öğrencilerimizle hayata geçirebilirsek, başarılı olacağını inanıyorum. Bizler, torunlarımızın emaneti olarak aldığımız bu çevreyi onlara sağlam bir şekilde teslim etmemiz gerekiyor. Bu alışkanlıkları değiştirmek ise kolay olmuyor. Geri dönüşüm üzerinde durmamızın nedeni, bertaraf tesislerinin ve mekanlarının daha az kullanılmasını sağlamak. Yine evsel atıkların doğada daha rahat yok olması söz konusuyken, bizler burada doğada zor çözünen plastik, metal, cam gibi unsurların doğaya zarar vermeden dönüşümünü sağlamak istiyoruz. Yurt dışında Kuzey Avrupa ülkelerinin bir tanesinde çöpler yerinde ayrıştırılıyor; cam ayrı, plastik ayrı, metal ayrı bir şekilde ayrıştırılıyor. Bir kağıt dönüşüm tesisine gittik orada kağıtlar 16 ayrı bir şekilde gruplandırılmıştı. Her parçayı ayrı ayrı ayrıştırıyorlar. Biz ise hepsini bir arada yaptığımız için en vasıfsız kağıt noktasına gidiyoruz. Kademe kademe bu çalışmaları geliştirerek hepsini zamanla yerinde ayrıştıracağız. Bunun içinde en önemli partnerimiz siz öğretmenlersiniz. Bölgemizdeki okullarımızda yaptığımız çalışmayla çocukların algısını değiştirebilirsek, bunların geri dönüşümünü hep birlikte alacağız. Çocukların algısı düzgün yönlendirilse çok başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Çocuklarımızı çevreye daha duyarlı yetiştirmemiz gerekir. Siz değerli öğretmenlere katılımınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

“BELEDİYEMİZİN YAPMIŞ OLDUĞU BU TÜR FAALİYETLERİ BAŞARILI BULUYORUZ”

Seminerin olumlu geçtiğini ifade eden Öğretmenler, “Bu tür çalışmaların okullarda faydalı olduğunu görüyoruz. Geleceğimizi kurtarmak adına, çevremizi temiz tutmak adına bizlerde elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak adına gerekli eğitimleri veriyoruz. Bunların olumlu sonuçlarını da alıyoruz. Belediyemizin yapmış olduğu bu tür faaliyetleri başarılı buluyoruz. Bizler için örnek bir seminer oldu. Bu seminer insan ile alakalı bir çalışmaydı. Biz öğretmenler, öğrencilerimize çevre duyarlılığına karşı daha model olursak, öğrencilerimizin bilinci üzerinde daha kalıcı olacağına inanıyoruz. Şehitkamil Belediyemizin hayata geçirdiği bu çalışmalarından dolayı başta Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Yapılan konuşmaların ardından, Şehitkamil Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Serkan Altunyurt, Aile terapisti Psikolog İlkay Cengizeroğlu ve Drama Eğiticisi Özlem Özcan, geri dönüşümün ne kadar önemli olduğuna değinerek, küçük yaştaki çocukların bu bilince daha rahat ulaşmaları için öğretmenlerin bu projedeki önemini anlattılar. Seminer karşılıklı soru cevap ile son buldu.