Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentte etkili olan sağanak yağış nedeniyle su baskınının yaşandığı Kazıklı Köyü sakinlerini unutmadı.

Gaziantep’te bir süre önce etkili olan sağanak yağışın dönüştüğü sel, Şahinbey ilçesine bağlı Kazıklı Köyü’nde bazı evler su altında kalırken, ayrıca sel nedeniyle yollar tahrip olup ve birçok yerde evler çamur altında kalmıştı.

Bu kapsamda selden zarar gören köylülerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, sel sularında tahrip olan yolları onararak mıcır döktü. Çamur altında kalan sokakları da temizleyen belediye ekipleri, ayrıca dere ıslah çalışmaları da yaptı.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, köylülerle bir araya gelerek sorunları yerinde dinledi. Toprak, köyde gerekli çalışmaların selin yaşandığı günden itibaren devam ettiğini kaydetti.

Köylülere dere yataklarını kullanmamalarını, daha güvenli alanları tercih etmelerini öneren Toprak, Büyükşehir Belediyesi’nin köydeki çiftçilere “sertifikalı tohum” yardımı yapılması yönünde müjde verdi.

Köylüler de, sel sonrası kendilerine yardımcı olan başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür ettiler.