AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın vefat eden annesi Sıdıka Tayyar adına yapılan Sıdıka Tayyar Hatun Camisi ibadete açıldı.

Caminin açılışına AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Şamil Tayyar, Ali Şahin, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Nejat Koçer, Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Toprak, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, partililer, cami cemaati ve vatandaşlar katıldı.

Cuma namazı öncesi okunan mevlidi şerifin ardından, namaz çıkışı vatandaşlara Kur’an-ı Kerim hediye edildi ve yemek dağıtıldı.

Milletvekili Şamil Tayyar, program bitişinde gazetecilere yaptığı açıklamada. ”32 yıl önce bugün rahmetli annemiz Sıdıka Tayyar’ı ameliyat masasında kaybetmiştik. Benim üniversiteyi kazandığım yıldı. Kendisi üniversiteyi kazandığım zaman daha önce söz vermiş, o söz gereği 7 komşudan bulgur toplayıp kaz kesip komşulara dağıtmıştı. 32 yıl sonra Allah bize bunu nasip etti. Hem Diyanet Vakfı’nın hem hayırsever iş adamlarının katkısıyla bu güzel camiyi inşa etme fırsatını yüce Rabbim bize nasip etti. Rahmetli annem okuryazar değildi. Ama kendisi yazar bir evlat yetiştirdi. Biz de ona layık olmaya çalıştık. Burada emeği geçen işçisinden, belediye başkanımıza, ilçe teşkilatımıza, bütün arkadaşlarımıza, hayırseverlere teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Röportaj sırasında duygulanan Tayyar, "50 yaşına geldik ama tabi anne sevgisi farklı bir şey. İsmini koyduğunuz bu cami açılışındaki güzel sözler, dualar bizi etkiledi haliyle. Güzel oldu. Sağ olsun halkımız, kardeşlerimiz, dostlarımız da büyük teveccüh gösterdiler. Bu güzel günde camiyi doldurdular. Hepsine minnettarız. Etkilenmemek elbette mümkün değil. Sonuçta kaç yaşına gelirseniz gelin o anneniz sizin. Güzel bir duyguyu yaşadık. Bize bu duyguyu yaşattığı için Rabbime hamd ediyoruz” dedi.

Tayyar, İslahiye’de ilk büyük projeli caminin ardından benzerini Nurdağı’nda da yapmayı düşündüklerini belirtti.