Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencileri için sınavlar öncesi sucuk mangal partisi düzenlendi.

İslahiye İİBF İşletme-Ekonomi Kulübü öğrencileri tarafından öğrencilere yönelik, sınav öncesi bir araya gelip motivasyon sağlamak amacıyla sucuklu mangan partisi düzenlendi. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra organizasyona sponsor olarak destek veren işletmelerin temsilcileri de katıldı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hakan Altıntaş, “Fakültemiz, devletimize ve özel sektörümüze çağdaş bilgi ve görgü ile donanmış memur ve yönetici yetiştirmek amacıyla ilçede kurulan ilk fakültedir. Öğrencilerimiz bizlere ailelerin emanetidir. Onların mutluluğu ve başarısı için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Öğrencilerimizin kendiliklerinden duyacağı İslahiye İİBF ruhunu inşa etmek için bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz. İslahiye yerleşkemizde bu yıldan başlayarak düzenleyeceğimiz kutlamalar yalnızca öğrencilere özgü bir uğraş olmaktan çıkacak, etkinliklerimiz okul sınırların aşarak İslahiye halkının da katıldığı bir yapıya ulaşmasını hedefliyoruz. Böylece, İslahiye İlçemizin dışa açıklığı artırılacak; çevresiyle etkileşim içinde bulunan, çevresinden bir şeyler alan, çevresine bir şeyler veren bir yapı; açık sisteme özgü uğraşlar demeti oluşturulacaktır” dedi.

Prof. Dr. Hakan Altıntaş, “İslahiye İİBF’nin iki geleneğinin temeli atılmıştır. Bunlardan biri geleneksel yurtiçi gezisidir. Öğrencilerimizin bilgi ve görgülerini arttırmaları, fiilen görevde bulunan yönetici ağabeylerle tanışıp, onların deneyimlerinden yararlanmaları; teorik bilgilerini gerçek yaşamla karşılaştırmaları; bu arada, kendi aralarındaki arkadaşlık bağlarının güçleneceği bir ortamda biraz da eğlenmeleri ve dinlenmeleri amacıyla 2015 yılından itibaren sınavlardan hemen sonra gezi programları düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“İkinci geleneğimiz de, İslahiye İİBF Tiyatro topluluğu olmuştur” diyen Prof. Dr. Altıntaş, “Bu iki geleneğin de etkisiyle ve geleneksel sucuk mangal partimizin kutlanacağını basın organlarından veya kulaktan duyan mezunlarımızın bu gelişimden duydukları memnuniyeti yönetici ve öğrencilerimize yansıtmaları da coşkumuzu artırdı, bize güç kattı. Fakültemiz, İşletme-Ekonomi Topluluğu öğrencilerimizin gayretleriyle düzenlediğimiz sucuk mangal partisine destek veren iş adamlarımıza müteşekkiriz. Fakültemizin yeni yerleşkesine geçtiğimiz şu günlerde Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz Coşkun’a sağladığı desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Katılan tüm öğrenci, akademik ve idari personelimize de teşekkür ediyor, öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyorum” dedi. İşletme-Ekonomi Kulübü Başkanı Yeşim İşgören, düzenledikleri organizasyonda kendilerine destek olan Dekan Altıntaş’a ve iş adamlarına teşekkür etti.

Davul zurna eşliğinde halay çeken öğrenciler, fakülte yerleşkesinde pişirilen sucuk ekmekleri yedi.