Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Kurtuluş Savaş sırasında, Gaziantep halkının destansı bir direniş sergilediğini belirtti.

Kentin Kurtuluş Savaşı’nda verdiği 3 bin 317 şehit ile gazilik unvanını hak ettiğini ifade eden Başkan Tahmazoğlu mesajını şöyle sürdürdü:

“Bugün, kurtuluş savaşımızda, hiçbir yerden destek almadan, 11 ay boyunca sürdürülen şanlı direniş sonunda kazanılan Gaziantep savunmasının 93. yıl dönümünü kutlamanın, onur ve coşkusunu hep birlikte paylaşıyoruz Tarihte var olduğu günden beri, kahramanlık ve bağımsızlık timsali olmuş, adını onurla günümüze kadar taşımış Aziz milletimizin üzerinde ve Anadolu üzerinde, asırlardır yaptıkları planları uygulama fırsatı bulan dış güçler, yurdumuzu işgal etmişlerdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 günü Samsun’da yaktığı bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin ışıkları tüm yurdu dalga dalga sararken, adını tarihin derinliklerinden alan Antep halkı, vatan sevgisi, bağımsızlık aşkı, inanç ve kararlılığıyla Şahinbey’lerin, Şehitkamil’lerin, Karayılan’ların ve daha nice adsız kahramanların öncülüğünde mücadele ederek, 6 bin 317 şehit verme pahasına bu şehri düşman işgalinden kurtarmışlardır. Gaziantep, Gazilik unvanını fazlasıyla hak eden, değerli şehitlerimizin, gazilerimizin, o mücadeleyi gören, yaşayan ve bilen insanlarımızın dünyaya tanıttığı kahramanlık destanının sahibidir.

Kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünde, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda aziz canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnet, gazilerimizi saygıyla anıyorum. Bütün hemşirelerimin bu gururlu gününü kutluyorum “ dedi.