Şahinbey Belediyesi bünyesinde çalışan temizlik görevlilerine yönelik, “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi düzenlendi. Eğitim sonrasında katılımcılara sertifika verildi.

Şahinbey Kültür Merkezi 3 No’lu salonda düzenlenen ve seanslar halinde 3 gün süren eğitime 750 temizlik işçisi katıldı. Şahinbey Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ve Kardeş Hekimler Danışmanlık şirketi işbirliğiyle gerçekleştirilen seminerde Şahinbey Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı İsmail Akşit, yapılan faaliyetlerin iş sağlığı ve güvenliği kültürünü benimsemek ve topluma da benimsetmek için yapıldığını belirtti. Akşit, “Yapılan eğitimleri Sayın Müdürümüz Ali Darığa’nın talimatları doğrultusunda hızlandırmış bulunmaktayız. Personellerimizin, belediyemiz için önemli olduğunu belirtmek isteriz. İş kazalarının önüne geçmek ve olası kaza durumlarında personelimizin bilinçli hareket etmesi için yaptığımız eğitimler devam edecektir” dedi.

Daha sonra İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Erhan Öztürk ve Hanifi Şahin tarafından eğitime katılan personele, iş kazalarının önüne geçmek ve acil durumlarda uygulanması gereken yollar anlatıldı. Eğitim sonrasında eğitime katılan personellere “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim” sertifikası verildi.

Eğitime katılan personeller yapılan eğitimlerin çok yararlı olduğunu söyleyerek, “Bu eğitimlerle iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçleniyoruz. Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği birimine, bize verdiği önemden ve desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dediler.