Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Anadolu’dan İnciler konseriyle Büyükşehir Konferans Salonunda sahne aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Türk milletinin yaşamından izler taşıyan, kendine özgü formuyla inancını, sevincini, kederini, değerlerini ezgilerle nakış nakış işleyen, tarihsel ve kültürel zenginliğe sahip Türk Halk Müziği eserleri ile sahne aldı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı katkılarıyla düzenlenen konserde, 17 farklı yöreye ait türküler seslendirildi. Tek bölümden oluşan konserde hem duygusal hem de eğlenceli dakikalar yaşandı. Gaziantep yöresine ait “Barak Uzun Hava”, Azerbeycan yöresine ait “Gitme Uzaklarda Kalk Sana Kurban”, Rumeli yöresine ait “Güldaniyem” gibi özel seçilen parçalar seslendirildi ve program koronun hazırlamış olduğu potpori ile son buldu. Koro ekibinin hazırlamış olduğu dans gösterileri ise konsere ayrı bir renk kattı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı, Türk Halk Müziği Korosunun sahne aldığı konserin sonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz tarafından koro şefi Yaşar Seçkin’e buket çiçek verildi.