İstanbul Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu araştırması olan 2013 yılı İSO 500 listesinde Gaziantep genelinde altıncı, Türkiye genelinde 169. Sırada yer alan Tiryaki Agro’ya, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen törende, "Gaziantep’in Yıldızları Ödülü" verildi.

Tiryaki Agro Gıda adına ödülü Tiryaki Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı’dan aldı. Ahmet Tiryakioğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı ve GSO’nun 25. yılını kutladığı bir törende ödül almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İş, sanayi ve siyaset dünyasını bir araya getiren ödül töreninde renkli görüntüler yaşandı. Törende ‘’Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’’, ‘’Türkiye’nin En Büyük İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’’, ‘’TÜBİTAK Ar-Ge Ödülleri’’, ‘’En Fazla Patent Başvurusu Yapan Firmalar’’, ‘’En Fazla Faydalı Model Başvurusu Yapan Firmalar’’, ‘’En Fazla Marka Başvurusu Yapan Firmalar’’ ve ‘’En Fazla Tasarım Başvurusu Yapan Firmalar’’ kategorisinde ödüller dağıtıldı.

2013’ün Türkiye ve Dünyadaki Yıldızı Tiryaki Agro Gıda, 1980 yılında Ali Tiryakioğlu tarafından Gaziantep’te kurulan küçük bir mercimek işleme tesisi ile ticari hayatına başladı. Tiryaki, 30 yıllık süreç sonunda bugün tarımsal gıdalar tedariki, üretimi, depolaması ve ticareti sektöründe Türkiye’nin en büyük özel sektör şirketi ve ihracatçısı konumuna geldi. Yüzde 70 ticaret-yüzde 30 üretim şirketi olarak faaliyet gösteren Tiryaki Agro’nun iş alanları bakliyat, tahıl, kuruyemiş, organik, yağlı tohumlar ve yemdir. Türkiye’nin en büyük özel sektör tahıl ihracatçısı (TMO’dan sonra 2.Sırada) konumunda olan Tiryaki, organik tahıl üretiminde yüzde 90 pazar payına sahip. Dünyanın en büyük sertifikalı buğday üreticisi ve pazarın en önemli oyuncularından biri olan Tiryaki yerel ve uluslararası endüstriyel dağıtım ağına sahip. Bakliyat ihracatında Türkiye lideri olan Tiryaki, Türkiye’nin tek organik tahıl ve bakliyat üretimi ve ihracatı yapan şirketi. Kuruyemiş sektöründe Türkiye’nin en büyük fıstık üreticisi ve ihracatçısı olan Tiryaki en önemli çikolata, dondurma ve kuruyemiş markalarının ürün sağlayıcısı. Bugün Etiyopya, Kırgızistan, Çin, Suriye ve Rusya’da yatırımları olan Tiryaki 2010-2011 istatistiklerine göre başta Ortadoğu, Avrupa, Kuzey Amerika, Afrika ve Uzakdoğu olmak üzere 80 ülkeye ihracat yapmakta olup, her yıl toplam 10 uluslararası fuarda ürünlerini sergiliyor. 10 yıldır her sene yüzde 70-100 istikrarlı büyüme gösteren Tiryaki’de 2008 yılında hali hazırda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Mehmet Tiryakioğlu tarafından yeniden yapılandırma süreci başlatıldı. Bahreynli portföy yönetim şirketi Investcorp Türkiye’ye ilk yatırımını Tiryaki ile yaparak 2010 yılında şirkete azınlık ortağı oldu. Tiryaki’nin aynı zamanda Danem markası adı altında Ülker grubuyla ortaklığı bulunuyor. Büyüme stratejisini 30 yaş ortalamasına sahip genç personelini temel alarak kurmuş olup, şu anda sayısı 700’ü aşan dinamik kadrosu ile Tiryaki Agro geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Gaziantep, Trabzon, Mersin ve Bandırma illerinde 5 ayrı üretim tesisine sahip olan Tiryaki, müşterilerine daha yakın olma isteğiyle 2010 yılında İstanbul merkez ofisini açtı. Tiryaki Gıda 50’den fazla ürün çeşidi ve 2 milyon tonun üzerinde iş hacmiyle 80’den fazla ülke ile ticari ilişki içinde. Bütün bu özelliklerinden dolayı finans dünyasının gözde kuruluşları arasında ilk sıralarda yerini alan Tiryaki Agro adeta Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olma özelliğini de taşıyor.