İl Özel İdaresinin kapatılmasının ardından belediye gibi kurumlara atanılan İl Özel İdaresi çalışanları, çalıştıkları kurumlardan maaşlarını alamadıklarını iddia ederek basın açıklaması yaptı.

Gaziantep Valiliği önünde toplanan grup sloganlar eşliğinde, alkışlarlar çalarak haklarını istedi. Çalıştıkları kurumlarda maaşlarını alamadıklarını belirten grup, biran önce yetkililerin seslerini duymasını, duruma müdahele etmesini belirtti. Toplanan grubun tam Valilik önünde açıklama yapmasına müdahale eden polis, gruba kenarda açıklama yapmasını söyledi.

Toplanan grup adına açıklama yapan Tümbel-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ebubekir Hançerkıran, 6360 sayılı yasayla 30 Mart 2014 tarihinden itibaren 150 yıllık İl Özel İdareler ile bir çoğunun kuruluşları Cumhuriyetle yaşıt olan 1555 belde belediyesi ile 31 tane İl Özel İdaresi kapatıldı. Bu kapatılmalar sonucu burada görev yapan memur ve işçi arkadaşlar tam bir mağduriyetle karşı karşıya kalmışlardır. Ülke genelinde büyük bir bölümünün sorunları çözülmemiş, atıl durumda bekletilmektedirler. Kapatılan Gaziantep İl Özel idaresinde çalışan işçi ve memur personeller sırf kadro fazlası durumuna getirilerek belediye gibi kurumlara atamaları yapıldı. Bu ay ve bundan önceki ay çalışanların bugün Kasımın 6’sı olmasına rağmen Ekim ayı maaşı ödenmedi. İl Özel İdare personeli olarak sesimizi duyup, biran önce mağduriyetimizi giderin” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından toplanan grup sessiz bir şekilde dağıldı.