Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) üyesi Belediye Başkanları, Yürütme Kurulu Toplantısı için geldikleri Gaziantep’te, Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı işlerden gurur duyduklarını söyledi.

TDBB Yürütme Kurulu toplantısı TDBB Yönetim Kurulu Üyesi olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun ev sahipliğinde Şahinbey Belediyesi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Keçiören Belediyesi Başkanı Mustafa Ak, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve TDBB Sekreteri Fahri Solak katıldı.

Toplantı öncesi Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları ve projeleri inceleyen belediye başkanları, Sosyal Marketi ve İslam Bilim ve Teknik Tarihi Müzesi’ni gezerek incelemelerde bulundu. Daha sonra da kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulunan başkanlar, Şahinbey Belediyesi’nin çalışmalarından gurur duyduklarını ifade etti.

KARAOSMANOĞLU: “ÇALIŞMALAR HARİKA”

TDBB Başkanı ve Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gaziantep’in hızlı gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu:

“Şahinbey Belediye Başkanımızın misafiri olarak Gaziantep’teyiz. Türk Dünyası Belediye Başkanlarımızın yürütme kurulu toplantısını burada yapmaya planlıyoruz. Gittiğimiz üye belediyelerimizin yaptığı çalışmalarını kısaca dolaşıyoruz. Şahinbey Belediyemizin kentsel dönüşüm çalışmalarını bizzat yerinde gördük. Gerçekten çok harika, Türkiye’ye örnek çalışmaları görmekten sevinç duydum, enerji aldım. Kaynaklar çok güzel değerlendiriliyor. Her şey devletten gelmiyor, öz kaynaklar burada faydaya dönüştürülüyor. Çok mutluyum Gaziantep’te ki gelişmeleri görüyorum. Her geldiğimde kentin çok daha fazla geliştiğini görüyorum. Bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. Ülkem adına, insanlık adına mutluluk duyuyorum, Allaha Şükür etmemiz lazım emeğe geçenlere teşekkür etmemiz lazım.”

"TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK İŞLER YAPILMIŞ"

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı çalışmalardan gurur duyduklarını söyleyerek, “Uzun süre içinde yapılacak işleri çok kısa sürede yapmaları ve özellikle kentsel dönüşümde yapılan çalışmalar Türkiye’de örnek olacak bir şey. Şahinbey Belediyesi’nin bu yarışta önde olmasından gurur duyuyoruz. Her anlamda başarılı çalışmalar yapılıyor. Sosyal tesisleriyle, meslek kurslarıyla, yüzme havuzlarıyla, kadınlara yönelik sosyal işlerin yapılmasıyla çok ileride olan bir ilçemiz. Çalışmaların Şahinbey’de yaşayan vatandaşlara hayırlı olmasını diliyor, Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na başarılar diliyorum” dedi.

"YAPILAN İŞLERDE BÜYÜKŞEHİR GÖRÜNTÜSÜ VAR"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Şahinbey Belediyesi’nin çok başarılı projelere imza attığını vurgulayarak, “Şahinbey Belediyesi ve Sayın Başkan, Şahinbey’e adeta mühür vurmuşlar. Gezdiğimiz gördüğümüz yerlerde bir ilçe belediyesinden ziyade, bir büyükşehir belediyesinin yaptığı hizmetlerin görüntüsü var. Özellikle de tarihi değerlere sahip çıkılması, bir kültürel varlık olarak gelecek nesillere aktarılması her şeyden önemli. Bütün belediyeciliği herkes yapabilir, ama bunlar kalıcı hizmetlerdir. Zaten belediyeler geçmiş ile gelecek arasında bir köprü oluşturabiliyorsa, bu onlar için büyük bir başarıdır. Ben sayın başkanı tebrik ediyorum. Her geldiğimizde Gaziantep biraz daha gelişiyor. İnşallah daha da gelişecektir” diye konuştu.

Yapılan ilçe gezisinin ardından TDBB Yürütme Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Başkan Mehmet Tahmazoğlu, toplantıya katılan belediye başkanlarına günün anısına, el işleme bakır fincan ve sedef işlemeli sandıklar hediye etti.