Türk Kadınlar Birliği, kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkını verilmesinin 80’inci yıldönümünü Gaziantep’te kutladı.

Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci ve Türk Kadınlar Birliği Gaziantep Şube Başkanı Güler Özboya Demokrasi Meydanı’na çelenk bıraktı.

Törende konuşan Türk Kadınlar Birliği Gaziantep Şube Başkanı Güler Özboya,’’ Kadınların 19. Yüzyılda başlayan mücadeleleri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz öngörüsü sonucunda ülkemizde kadınlar birçok Avrupa ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkını elde etmişlerdir. İtalya 1948, Japonya 1950, İsviçre ise 1971 yılında seçme ve seçilme hakkına sahip oldular. Türk Kadınlar Birliği’nin seçme ve seçilme hakkının elde edilmesinde büyük katkıları olmuştur’’ dedi.

Yapılan açıklamanın ardından tören sona erdi.

Törene, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci, Türk Kadınlar Birliği Gaziantep Şube Başkanı Güler Özboya, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, CHP Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Semra Harman, ve Türk Kadınlar Birliği’nin çevre illerden gelen yöneticileri ile üyeleri katıldı.