MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret etti. Ziyarette Tuğrul Türkeş, GTO Başkanı Bartık’tan Gaziantep ekonomisi hakkında bilgi aldı.

Türkiye’de yaşanan son ekonomik gelişmeleri değerlendirmek ve istişarelerde bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Ankara Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Meclis üyeleri ile bir araya geldi.

Parti olarak yeni bir ekonomi modeli üzerinde çalıştıklarını ifade eden Türkeş, “Üzerinde çalıştığımız bu modeli biz yaptık, işte budur demek yerine, ekonomide elini taşın altına koyan sanayici ve iş adamlarımızla görüşerek oluşturmak istiyoruz. O nedenle buradayız, sizleri dinlemeye, istişare etmeye geldik. Bugün piyasanın nabzını tutan siz işadamları ile siyaset değil, sadece ekonomi konuşmak istiyoruz” dedi.

Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir borç sistemi ile büyüyemeyeceğini, esas olanın üretim olduğunu ifade eden Türkeş, “Yeni ekonomi modeli için 10 farklı Büyükşehir de özellikle Oda ve Borsalarla görüşmeler gerçekleştirmeye başladık. Bu bağlamda Türkiye’nin üretim üstlerinden biri olan Gaziantep’te yapacağımız istişareleri özellikle çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyarette Gaziantep’in Türkiye ekonomisindeki konumu ve GTO çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Bartık, ekonomide yeni şeyler söylemenin zamanı gelmiştir diyerek değer yaratan üretim modellerine geçmek gerektiğini söyledi.

Gaziantep ekonomisinin Türkiye için itici bir güç olduğunu ifade eden Bartık, “Şu an Türkiye’nin en hızlı büyüyen ekonomisiyiz. İnanıyorum ki ihracatta da önümüzdeki üç yıl içerisinde en fazla ihracat yapan dördüncü kent olacağız. Sağlıklı bir büyüme için tasarruf kültürünü edinmeli ve üretimde değer yaratmalıyız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından GTO üyeleri ile sektörleri ve kent ekonomisi hakkında görüş alışverişinde bulunan Türkeş’e, Bartık tarafından günün anısına ‘Çingene Kızı’ motifli tabak takdim edildi.