Uluslararası Zeugma Film Festivaline destek vermek için Gaziantep’e gelen ve bir çok etkinliğe katılan Gaziantep’in kültür elçisi Ahmet Ümit ve Yazar Ayhan Bozkurt, festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Türk Sinemasının 100. Yılına Özel Film Afişlerleri’ konulu serginin açılışını yaptı.

Prime Mall’da düzenlenen sergide geçmişten günümüze film afişlerinin sergilendiği etkinliğe ilgi büyüktü. Açılış öncesi bir değerlendirme yapan Ahmet Ümit, Gaziantep’in önümüzdeki dönemlerde festivaller ve kültürel etkinliklerle anılacağını ifade ederek, “Muhteşem tarihi dokusunu modern mimariyle tamamlama yolunda emin adımlarla ilerleyen Gaziantep’in sanayisi ve tarımı yanında bu gün tamamen atıl durumda bulunan tarihi antik markalarıyla da dünya gündeminde olması gerekiyor. Gaziantep önümüzdeki dönemlerde festivaller ve kültürel etkinliklerin yoğun yaşanacağı bir dünya kültür merkezi olmaya adaydır. Bizler sahip çıktıkça, bizler gelip gittikçe, bizler anlattıkça ve anlatılmasını sağladıkça Gaziantep Türkiye’nin ve dünyanın çoban yıldızı olarak parlamaya devam edecek, ekonomiye önemli bir katma değer bu faaliyetlerle de sağlanmış olacaktır” dedi.

Kırkayak Kültür Sanat Merkezi Başkan ve üyeleriyle çok sayıda sinema severin katıldığı açılış töreninin ardından Ahmet Ümit hayranları, yazara büyük ilgi göstererek kaleme yeni almaya başladığı romanla ilgili sorular yöneltti.

Yazar Ayhan Bozkurt da medeniyetlere ilham kaynağı olan Gaziantep’in edebiyatçılar içinde önemli bir ilham kaynağı ve merkezi haline gelebileceğini ifade ederek, Gaziantep’in bu çekim gücünün dünyaya yansıtılması gerektiğini belirtti.

Açılış sonrası Türk ve dünya edebiyatı konulu söyleşiye katılan Ahmet Ümit, gençlerle edebiyat üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.