Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Haziran ayında yapılacak milletvekilliği seçimlerinde aday olmak için İl Başkanlığını bırakacağını açıkladı.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, il binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, bu ay yapılacak kongrede il başkanlığa tekrar aday olmayacağını açıkladı. Uzer, şahsıyla ile ilgili önemli bir karar aldığını ifade ederek, bu kararı paylaşmak için bu basın toplantısını tertip ettiğini dile getirdi. Uzer, “Uzun zamandır Gaziantep’te çok merak edilen AK Parti İl Başkanı görevine devam edecek mi? Yoksa görev almayacak başka bir arkadaş mı olacak diye çok ciddi manada bir merak vardı. Tabi bizim kararımız bir aydan beri açık ve netti. Fakat ilçe kongrelerimiz devam ettiği için bu kararımızı açıklamayı biraz erteledik. Hepinizin bildiği gibi 2009 yılı Mayıs ayından beri görevimi yürütüyorum. Bu geçen sürede görevimi arkadaşlarımla birlikte en iyi şekilde yapmak için bütün gayretimi, tecrübemi ve zamanımı bu iş için kullandım. Allah’a şükürler olsun ki girdiğimiz bütün seçimlerde, hem genel seçimlerde, hem mahalli seçimlerde, hem de referandumlarda ve her girdiğimiz seçimde oyumuzu daha da arttırarak bu günlere geldik “dedi

“FLAŞ BİR NETİCE ALACAĞIMIZA İNANIYORUM”

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, “İnşallah 2015 seçimlerinde de en son aldığımız oyun daha üzerinde flaş bir netice alacağımıza inanıyorum. Fakat siyaset uzun soluklu bir iş bizler daha evvel il başkanlıkları yaptık, Fazilet Parti’sinde il başkanlığı yaptım. AK Parti’nin kuruluşunda il başkanlığı yaptım daha sonra bir dönem milletvekilliği yaptım, ondan sonra ise kurucu genel başkanımızı Cumhurbaşkanı’mızın istediği ile de İslahiye’de ve burada il başkanlığı görevini üstlendim. Fakat bazı makamlarda yüzü fazla eskitmemek lazım bende il başkanlığı için 6 yıl önemli bir zaman“ dedi.

"KARAR VERECEK MAKAM BEN DEĞİLİM"

İl Başkanı Ahmet Uzer, İl başkanına kim olacağına karar verecek makamın kendisi olmadığını belirterek, “Genel merkezimiz var oradan gelecek olan yönetici arkadaşlar kimlerin gönlünden bu iş geçiyorsa onlarla gerekli olan çalışmalar yapılacak. Bu değerlendirmelerden sonra bu arkadaşlar Ankara’ya çağırılacak. Tabi ki bizlerle de istişare edilecek, milletvekillerimizle istişare edilecek, çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin ile istişare edilecek ve neticede kongreye girecek olan il başkanı adayımız konsensüs içerisinde Antep’e yakışır bir şekilde kısa zaman içerisinde belirlenecek. Bunda hiçbir sıkıntı yaşamayız. Her kongre döneminde bizde de bir karışıklık beklenir. Özellikle diğer partilerde olduğu gibi Ak Parti’de de dövüş, dava, kavga olursa belki Ak Parti kan kaybeder mi diye bekleyenler olur ama bu zamana kadar hep boşa beklediler. Bundan sonrada yine buradan ekmek çıkmayacak muhalefet partilerine. Kim olursa olsun biz o arkadaşımızın etrafında kenetlenerek yolumuza devam edeceğiz ve belirlenecek il başkanının da en büyük yardımcısı ben olacağım. Eğer ihtiyaç duyarsa her zaman yeni gelecek arkadaşımıza bilgimizle, tecrübemizle, birikimimizle destek olmaya devam edeceğiz “dedi.

“SÖZ VERME DİYE BİR ŞEY OLMAZ”

İl Başkanı Ahmet Uzer son olarak şunları dile getirdi:

"‘Milletvekili adaylığı için size söz verildi mi diye siz sormadan ben cevap vereyim" diyen Uzer, "Bu tür şeyler hiçbir zaman söz verme diye bir şey olmaz. Biz genel merkezimizden, Sayın Başbakanı’mızdan, Teşkilat Başkanı’mızdan il başkanlığına devam etmeme iznini aldık. Bundan sonra tamamı Sayın Genel Başkanı’mızın, Başbakan’ımızın ve genel merkezimizin bileceği bir şey. Bize görev verirlerse bunu ifa ederiz, vermezlerse eski bir il başkanı olarak, eski bir milletvekili olarak ve Ak Parti’ye gönüllü bir nefer olarak Gaziantep’te çalışmalarımıza devam ederiz. Bu noktada hiçbir sıkıntı olmaz gönlümüzde kırılmaz, kalbimiz de kırılmaz, ama kongreler her zaman partilerin yenilendiği, geliştiği, budanarak daha güçlendiği toplantılardır. Yani bu kongrede de Ak Parti teşkilatı yenilenerek biraz daha gençleşerek, biraz daha güçlenerek, yeni arkadaşlarında aramıza katılması ile güç bir şekilde yoluna devam edecektir diyorum. Bu görev yaptığım süre içerisinde bana her türlü desteği olan Sayın Milletvekillerimize, büyükşehir belediye başkanlarımıza özellikle geçen dönem Sayın Asım Güzelbey, bu dönem Sayın Bakan Başkanımız Fatma Şahin ilçe belediye başkanlıklarında görev alan çok değerli arkadaşlara, ilçe başkanlarımıza teşekkür etmeyi bir borç biliyorum Allah onlardan razı olsun “diye konuştu.