AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, genç nüfusa sahip Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bu yana dünyanın güçlü ve itibarlı devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin fedakarca, cefakarca, özveriyle gayret gösteren öğretmenlere ait olduğunu belirterek, “Bu millet, öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürüyor” dedi.

Ahmet Uzer, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yayınladığı mesajında “Baş öğretmen Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında baş öğretmen sıfatını alması vesilesiyle 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetimizin ilk yıllarında Gaziantep’teki eğitim oranının yüzde 8 olduğunu şimdi ise ildeki okuryazarlık oranının yüzde 90’ı aştığını kaydeden Uzer, bugün Gaziantep’te bin 97 okul/kurum, 12 bin 450 derslik, 520 bin 632 öğrenci, 19 bin 938 öğretmen, derslik başına düşen öğrenci sayısının ilkokul + ortaokul: 40, 37 genel ortaöğretim, 41 mesleki ve teknik lise bulunduğunu hatırlattı.

Uzer, Gaziantep’te derslik sayısı ve öğretmen açığının kapatılması için yoğun bir çaba gösterdiklerini kaydetti. Savaştan dolayı ülkesini terk eden ve okula gitmesi gereken Suriyeli çocukların yakın tarihte öğretmenlerine kavuşacaklarını, eğitim alacaklarını kaydeden Uzer, Suriyeli çocukların eğitim almalarını sağlayacak düzenlemenin yakında çıkacağını belirtti. AK Parti Gaziantep İl Başkanı Uzer, şöyle devam etti:

“Bu millet, öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürüyor. Bizler, AK Parti olarak gerek yerelde gerekse de genelde ‘önce insan’ parolasıyla yola çıktık, ‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’ dedik. İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek bizim nazarımızda kutsaldır. Bu anlayışla en fazla yatırımı eğitime yaptık, eğitimi her şeyin önünde tuttuk; eğitimcilerimize, öğretmenlerimize özel önem atfettik. Her bir öğretmenimiz bizim için özeldir, ülkemizin geleceği adına önemli bir fırsattır. Her öğretmen, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Bu bakımdan, bizler, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan her arkadaşımızı, eğitim seferberliğimiz, ülkemiz, milletimiz adına çok büyük bir kazanım olarak görüyoruz. Türkiye gelecekteki hedeflerine dünyadaki değişime yabancı kalmayan, kendini yenileyen, genç nesilleri dünün ve bugünün şartlarına göre değil, yarının şartlarına göre geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır. Türkiye’nin istikbali, öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır. Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Bu vesile ile başta Gaziantep’te görev yapanlar olmak üzere bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”