Kongrede tekrar aday olmayan AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, partisinin ilçe teşkilatlarına veda ziyaretlerinde bulunup, helalleşirken, İl Başkan Adayı Mehmet Eyüp Özkeçeci ise teşkilat üyeleriyle tanıştı.

İl Başkan Yardımcıları ile birlikte ilk olarak Yavuzeli ilçesini ziyaret eden Ahmet Uzer ve Mehmet Eyüp Özkececi, kalabalık bir partili tarafından karşılandı. AK Parti Yavuzeli İlçe Teşkilatı’nda partililerle buluşan Uzer ve Özkeçeci, büyük ilgiyle karşılaştı. Ziyarette konuşan AK Parti Yavuzeli İlçe Başkanı Mustafa Bağcı, görevi bırakan Ahmet Uzer’e teşekkür ederek, İl Başkan Adayı Mehmet Eyüp Özkece’nin yeni görevinde başarılar diledi.

Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu da, İl Başkanı Ahmet Uzer’in bu dönem görevi bıraktığını, yerine de Eyüp Ökeçeci’nin geçeceğini hatırlatarak, “6 Senelik il başkanlığı dönemince Gaziantep’te göstermiş olduğu başarıdan dolayı sayın Ahmet Uzer’e teşekkür ediyorum. Yavuzeli’ne son dönemde yapılan hizmetlerde, ilçenin makus talihinin kırılmasında gerçekten büyük çabaları, gayretleri oldu” dedi.

Ahmet Uzer, AK Parti Yavuzeli İlçe Teşkilatı’nın tüm üyelerinden helalık isteyerek yaptığı veda konuşmasında şunları söyledi:

“Yavuzeli’nde 20 yıldan beridir siyasette yüz yüze geldiğimiz dava arkadaşlarımı ve hanım arkadaşlarımı saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Bu gün benim için çok anlamlı bir gün, gerçekten de uzun zamandan beri beraber yol arkadaşlığı yaptık, beraber AK Parti çatısı altında ülkemizde yeni bir sayfa, yeni bir dönemin açılması için beraber mücadele ettik. Allah’a şükür ki çok şeyi başarmış insanların huzuru içerisinde karşınızdayız. Bundan dolayı çok mutluyum. Yavuzeli için gerçekten çok çalıştık, çünkü Yavuzeli gerçekten hak ettiği şeyleri alamamıştı. Özellikle son beş yılda Yavuzeli’ni geliştirme noktasında pozitif bir ayrımcılığımız oldu. Farklı bazı desteklerimiz oldu. Yavuzeli, bunu hak ediyor, bir şekilde bunu telafi etmeye çalıştık. İnşallah Eyüp kardeşim diğer dönemde üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Yavuzeli’nin kalan eksikliklerini tamamlayacaktır. Benim özellikle çok hakkım yok biz sadece elimizden geleni yapmaya çalıştık. Aslında sizin bizde hakkınız daha çok 6 yıl boyunca bilmeden yaptığımız hatalarımız olabilir, yanlışlarımız olabilir, belki de kırmış olduğumuz arkadaşlarımız olabilir, benim bir hakkım yok ama ben hakkımı helal ediyorum, eğer sizler de hakkınızı helal ederseniz ben çok memnun olurum.”

“EYÜP ÖZKEÇECİ PARTİMİZ GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLARINDANDIR”

“Değerli arkadaşlar bizler dünyanın en şanslı insanlarıyız” diyen Uzer, “Çok açık ve net bir şekilde belirteyim, her zaman söylüyorum genel olarak böyle bir ekibin içinde il başkanı olarak, ilçe başkanı olarak, belediye başkanı olarak, kadın kolları, gençlik kolları başkanı olarak doğru şeyler yapıyoruz. Garip gurebanın, insanların refah seviyesini yükseltmek için çalışıyorsak, hayır işleri yapıyorsak, yaptığımız hayırlı işler inşallah hem bu dünyada hem öbür dünyada karşılığını görürüz. Bir garibana iş bulduğun zaman veya bir düzgün adama destek verdiğin zaman veya bir hırsızın önünü kestiğin zaman eve gidersen diyorsun artık yoruldum ben bu işi bırakayım diyorsun ama bu işin manevi boyutunu aklına getirdiğin zaman da diyorsun ki yok, o anda bütün yorgunluğun gidiyor. Çünkü her zaman söylüyorum bu memlekette idareci konumunda olan herkesin mesuliyeti ağırdır. Bazı görevleri çok daha uzatırsanız tekrar inişe geçebilirsiniz, heyecanda zayıflama olabilir, yorgunluk olabilir, bir de genç arkadaşların da önünü açmamız gerekir. Devamlı aynı görevleri aynı insanların çok uzun süre yapmasını ben doğru bulmuyorum. Eyüp bey, bizim kuruluştan beri yanımızda olan sanayici bir arkadaşımız. Gerçekten kuruluştan bu tarafa da çok büyük hizmetleri de olmuştur. Partimizin görünmeyen kahramanlarındandır. Hiçbir zaman vitrine çok çıkmayı seven bir arkadaşımız değil ama her zaman üzerine düşen görevleri yapmıştır. Hepsinden de önemlisi bayrağı gönül rahatlığıyla verebileceğimiz düzgün, kaliteli bir arkadaşımızdır. Düzgün ticareti olan, düzgün siyaseti olan bir arkadaşımızdır. Bizim en büyük ölçümüz budur. Çünkü, ‘ya işte yedi de yaptı veya şu oldu da’ bunlar bizim defterimizde yoktur. Bizim dümdüz çizgimiz var” diye konuştu.

Düzgün olmayan insanlarla çalışmayıp, tereddüt etmeden yollarını ayıracaklarını vurgulayan Uzer, ama düzgün olan herkesle bundan sonra da inşallah beraber yürümeye devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmasının ardından kendilerine ikram edilen kahveyi içen Ahmet Uzer, kongrenin ardından göreve gelen AK Parti Yavuzeli İlçe Teşkilatı yeni yönetimine hayırlı olsun dileğinde bulunurken, yönetimde görev almayan önceki yöneticilere de teşekkür etti. Bu sırada bir gazetecinin, “Başkanım kahvenin 40 yıl hatırı olurmuş. Kahve ikram ediyorlar size Ankara giderseniz bu hatırı gözetirsiniz herhalde” şeklindeki sorusu üzerine gülen Ahmet Uzer, “Buna cevap vermeyeyim, bu çok zor bir soru oldu” şeklinde cevap verdi.

Son olarak konuşan AK Parti Gaziantep İl Başkan Adayı Mehmet Eyüp Özkeci ise, “Görevi Ahmet ağabeyden devralacağım. Ahmet Ağabey, işimi çok zorlaştırdı. Hep beraber elimizden geldiği kadar memleketimiz için, partimiz için gayret edeceğiz. Yeni bir seçim yaklaşıyor, yüzümüzün akıyla inşallah sayımızı daha da arttıracağız. Yine Yavuzeli için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Pazar günü bize vakit ayırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tatlı ikramının ardından Yavuzeli İlçe Teşkilatı’ndan ayrılan Ahmet Uzer ve Eyüp Özkeçeci, teşkilat üyeleri ve partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.