Gaziantep Valisi Erdal Ata, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Ata, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Gaziantepliler, Sevgili Gençler, Tarih boyunca bağımsızlık ve özgürlüğünü her türlü değerin üzerinde tutan Türk Milletinin, Büyük Asker ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtuluş savaşını vererek kurduğu Cumhuriyetimizin, 91’inci yılını kutlamanın engin gururu ve mutluluğu içindeyiz. Türk Milleti; insanlığın yeryüzündeki hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin en onurlu temsilcilerinden biridir. Bu millet; 20’nci yüzyılın en vahşi paylaşım planlarını, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği topyekün mücadele ile bozmuş ve Kurtuluş Savaşı zaferini, bundan 91 yıl önce Türkiye Cumhuriyetini kurarak taçlandırmıştır.

Tüm mazlum milletlere ilham olan, yüzyılın hürriyet ve onur mücadelesini kazanan ve ardından Cumhuriyeti kurma iradesini gösteren Aziz Milletimiz, 91 yılda çok yol almıştır. Sanayiden, eğitime, sağlıktan, enerji, iletişim, ulaşıma kadar her alanda yaptığı yatırımlarla, çağın teknolojisini ülkemize kazandıran Devletimiz, vatandaşımızın refah seviyesini yükseltecek ve ülkemizi daha güzel günlere taşıyacak çalışmalara da kararlılıkla devam etmektedir. Günümüzde dünya, gerek ekonomik açıdan gerekse siyasal açıdan zor bir süreçten geçmektedir. Küreselleşmenin etkilerinin her alana ulaştığı bu dönemde, çok stratejik bir coğrafyada bulunan ülkemizi ve Cumhuriyetimizi korumak ve daha yükseklere taşımak, bugün dünden daha fazla çalışmayı gerektirmektedir. Gün, birlik ve beraberlik içinde, en büyük değerimiz olan Cumhuriyetimizin bize sağladığı kazanımları daha ileriye götürme günüdür.

Vatandaşlarına insan olmanın onurunu ve çağdaş dünyanın değerlerini yaşatan Cumhuriyetimiz; hiçbir etnik köken, zümre ve grup ayrımı yapmaksızın bu ülkenin vatandaşı olan herkesi, medeniyetle buluşturma projesi ve fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmenin tek yoludur. "Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz" diyen Büyük Önder’in ilkelerinden hareket ederek, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş ülkeler seviyesine çıkarmak, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü canımız, kanımız pahasına da olsa sonsuza dek savunmak hepimizin en önemli milli görevidir.

Cumhuriyetimizin 91’inci yılında, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Yok edilmek istenen bir milletin bağrından doğan Cumhuriyetimiz ve Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.”