Gaziantep Valisi Erdal Ata, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, yayımladığı kutlama mesajında, “24 Kasım 1928 tarihi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul ettikleri, çok özel bir gündür. 1981 yılından bu yana, Atatürk’ün ‘Başöğretmenliği’ kabul edişlerinin yıldönümü, ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Mesleklerin en özelini, öğretmenlik mesleğini icra eden kıymetli öğretmenlerimizi onurlandırmak, mesleğin dünü, bugünü ve geleceğini hep birlikte yeniden değerlendirmek amacıyla kutlanan bu özel günde, tüm öğretmenlerimizin bu gurur günlerini yürekten kutluyorum. Eğitim; bireyin her alanda gelişmesi ve sosyalleşmesi için, toplumu oluşturan kuralların, örf, adet, gelenek ve göreneklerin, insanlık geçmişinin ortak değerleri ve bilim ışığında yeniden donatılmasıdır. Toplumların gelişmesi ve medeniyetin yerleşmesinde ilk basamak eğitimdir. Bilgi toplumuna giden yol eğitimden geçer.

Bu çerçevede öğretmenlerimiz, milli şuurun oluşturulması ve geleceğe taşınması, Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza dek medeniyet yolunda emin ve güçlü adımlarla ilerlemesi için, ‘İstikbalimizin Teminatı’ evlatlarımızın en büyük yardımcısı ve yol göstericileridir. Başöğretmen Atatürk’ün izi ve gösterdiği hedeften sapmayan, Cumhuriyetimizin bekçisi sevgili yavrularımızı yetiştiren öğretmenlerimizin en büyük hedefi, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma yolunda, kendinden emin ve güçlü adımlarla koşabilecek nesiller yetiştirmektir.

Devletimizin bekası için her platformda dile getirmeye çalıştığımız, çağdaş ülkeler seviyesine ulaşma gayesinde eğitim, en öncelikli hedefimizdir. Bu konuda her kademede hassasiyet gösterilmekle birlikte, devlet bütçemizden en fazla pay milli eğitime ayrılmaktadır.

Bizler biliyoruz ki bizim öğretmenlerimiz alkış değil, öğrencilerinin ülkesine ve ailesine faydalı bireyler olmasını isterler. Bizler de ülkemizin aydınlık yarınları için eğitim-öğretim mücadelesi veren saygıdeğer öğretmenlerimizin her zaman yanlarındayız. Dün olduğu gibi, bugün ve yarın da tüm öğretmenlerimizi kayıtsız-şartsız desteklemeye devam edeceğiz. İlimizin eğitim kalitesini yükseltebilmek için, devletimizin bizlere verdiği imkanlar dahilinde, elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ancak şunu da belirtmek gerekiyor ki ülkemizin kalkınması ve fert başına düşen milli gelirin artırılması, yine öğretmenlerimizin gayretleriyle mümkündür. Ümit ediyorum ki yakın gelecekte ülkemizin tüm sorunları gibi, en kutsal mesleği icra eden kıymetli öğretmenlerimizin de sorunları çözülmüş ve daha yüksek bir eğitim kalitesiyle ilgili arayışları konuşacağız.

Bugünleri yarınlara taşıyan, yurdun her köşesinde, ayrım gözetmeden ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevlerini layıkıyla ifa eden tüm öğretmenlerimizin bu özel günlerini canı yürekten kutluyorum. Eğitim yolunda hayatlarını kaybeden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, emekliye ayrılmış bulunan tüm öğretmenlerimize sağlık ve huzur diliyorum.

Her türlü zorluğa göğüs gererek, eğitim-öğretim yolunda milletimizin ve Cumhuriyetimizin eğitim ordusunun neferleri olarak görev yapan tüm öğretmenlerimize görevlerinde başarı, özel hayatlarında sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.