Gaziantep Valisi Erdal Ata, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Ata, “Her yeni yıl bizlere geçmişin muhasebesini yaparak, elde ettiğimiz birikim ve tecrübeyle ülkemizin kalkınması ve gelişmesi, halkımızın birliği, beraberliği ve huzuru için yapılacak çalışmaları yeniden gözden geçirerek, geleceğe ilişkin yeni planlar yapma konusunda fırsat veriyor" dedi.

Ata şunları söyledi:

"Geride bıraktığımız yıl içerisinde ilimizin birçok alanda sayısız atılım gerçekleştirdiğini, ülkemizin 2023 kalkınma ve büyüme hedeflerinin istikrarı konusunda, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiğini memnuniyetle ifade edebilirim. Ancak şunu da ifade etmeliyim ki, hiçbir başarı kalıcı değildir. Yeni ve daha büyük başarılar elde edebilmek için hepimizin milli heyecan ve ruhla daha çok çalışması gerekmektedir.

Her yeni yıl yeni umutlarla geliyor, temennim; 2015 yılının öncelikle tüm dünyaya dostluk ve barış getirmesi, her nerede yaşanırsa yaşansın tüm acıların sona ermesi, ilimizin, ülkemizin, milletimizin dayanışma, birlik ve kardeşliğini güçlendirmesidir.

Ülkelerindeki kargaşa ve kaostan canlarını kurtarmak amacıyla ülkemize sığınan ve misafirlerimiz olarak gördüğümüz Suriyeli sığınmacıların ilimizde sürdükleri geçici barınma şartlarını iyileştirme, eğitim, sağlık ve benzeri konularda gerekli olan içtimai ve sosyal yardımı temin etme konusunda tüm Gaziantepliler üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getiriyor ve inanıyorum ki aynı yaklaşımı göstermeye devam edeceklerdir.

Bu vesileyle en zor günlerde dahi azim ve kararlılığı, tarihe geçmiş kahramanlığı ve çalışkanlığıyla ülkemizin ve bağımsızlığın bekçisi, barış zamanında ise insanlığa örnek birer barış elçisi olarak tüm hemşehrilerimin yeni yılını kutluyorum.

Valiliğimiz koordinasyonunda tüm asayiş ve sağlık birimlerimiz kendi görev, yetki ve sorumluluk alanlarında gerekli güvenlik, trafik ve sağlık tedbirlerini almışlardır.

Yeni yılı karşıladığımız saatlerde görev yapacak tüm asayiş, sağlık, ulaşım, itfaiye ve diğer kamu görevlilerinin yeni yıllarını kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

2015 yılının sağlık, barış ve huzur getirmesi dileğiyle selam ve saygılar sunuyorum."