Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma programı öğrencilerine uygulamalı olarak yangına müdahale eğitimi verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Oğuzeli Meslek Yüksekokulu işbirliği çerçevesinde Öğr. Gör. Celal Bal’ın koordinatörlüğünde Özel Güvenlik ve Koruma Programı öğrencilerine ‘Yangın Güvenliği’ dersi kapsamında uygulamalı olarak yangına müdahale eğitimi verildi.

Tatbikat öncesi Ögr. Gör. Celal Bal öğrencilere yaptığı açıklamada, “Bu bölümden mezun olduktan sonra her biriniz çeşitli kurum ve işletmelerde görev alarak vatandaşımızın can ve mal güvenliğini koruyacaksınız. Aldığınız bu uygulamalı eğitimin sizin için en önemli tarafı hayatınız boyunca karşılaşabileceğiniz yangınlara da ilk müdahaleyi profesyonelce yapmayı öğrenmiş olacaksınız ayrıca görev yaptığınız yerlerde vatandaşımızı da yangınlara karşı korumuş olacaksınız” diyerek, verdikleri destekten dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına teşekkür etti.

İtfaiye Eğitim ve Denetim Şube Müdürü Mustafa Koldar tarafından, meydana gelebilecek her türlü yangının söndürülmesi, doğalgaz veya akaryakıt kaçaklarına nasıl müdahale edileceği, her türlü olumsuz bir durumda vatandaşın güvenli şekilde nasıl tahliye edecekleri ve alev alan bir canlıya nasıl müdahale edileceği gibi konularda öğrencilere görsel ve tatbiki eğitim verildi.

Oğuzeli Meslek Yüksekokulu eğitim sahasında LPG, doğalgaz ve akaryakıt yangınlarına su ve yangın söndürme cihazları kullanılarak yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikat sırasında LPG tüpü ve akaryakıt yangınına başarı ile müdahale eden bayan öğrenciler göz doldurdu.

Eğitimin sonunda konuşan Oğuzeli MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Koruma ve Özel Güvenlik personellerinin yaptığı işlerin yorucu ama çok önemli bir görev olduğunu ifade ederek, "Bu yorucu görevde, görev anında oluşabilecek her türlü olumsuz durumda vatandaş sizi bir güvenlikçi, bir ilk yardımcı, bir itfaiyeci olarak görecek ve ilk sizden yardım bekleyecektir. Sizlerin bir yangın ve kaza durumunda soğukkanlı ve bilinçli olması gerekiyor. Çünkü ilk 3 dakika hayati önem taşıyor, ilgili ekipler olay mahalline ulaşana kadar sizlerin yapacağı ilk müdahale, can ve mal kayıplarının önüne geçecektir" diye konuştu.