Akademik başarısının yanı sıra kitaplara ve yazarlığa gönül veren Toprak Işık, GKV Özel Okulları öğrencileriyle söyleşide buluşarak okumanın insan yaşamındaki yeri ve önemini anlatırken, okuyan insanların okumayanlara göre nitelikli ve özel insanlar olduğunu ifade etti.

Farklı konulardaki kitapları yanında çocuk kitaplarının da sevilen yazarı arasında yer alan Toprak Işık GKV Özel Okullarında düzenlenen söyleşiye katılarak öğrencilerle sohbet etti. Işık söyleşisinin sonunda öğrencilere kitaplarını imzalamayı da ihmal etmedi. Daha önce yazara ait çeşitli kitapları okuyan öğrenciler, kitaplarla ilgili yazarı adeta soru yağmuruna tuttu Öğrencilerin ilgisinin sürekli okumaya bağlı olduğuna dikkat çeken Yazar Toprak Işık, kitap okumanın faydalarından, nitelikli bir okur olmanın öneminden bahsederek ideal öğrencinin sadece derslerinde yüksek not almak olmadığını kitap okumak gibi kültürel faaliyetlerinin de olması gerekliliğini vurguladı. Işık, eğitim alanındaki başarıların yanında, kültürel ve sanatsal etkinliklere de önem veren böyle bir okulda olmalarından dolayı öğrencilerin çok şanslı olduklarını dile getirdi.

Toprak Işık, söyleşinin sonunda öğrencilerin kitaplarını imzalayarak günün anısına fotoğraflar çektirmeyi de ihmal etmedi.