Şahinbey Belediyesi Havaalanı yolundan başlayarak Burç kavşağına kadar olan bölümde uygulanacak olan Yeşilvadi Projesi için yol açma çalışmalarıson hız devam ediyor.

Yol açma çalışmalarının başladığı alanda incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konut ve park çalışmalarının yanında yapılacak olan yol çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte Yeşilvadi Projesinin Gaziantep’in ayrı cazibe merkezi olacağını ifade etti.

TAHMAZOĞLU: ‘’YEŞİLVADİ, ÇILGIN BİR PROJE’’

Yol açma çalışmaları ile ilgili konuşan Tahmazoğlu, ‘’Şahinbey olarak projelerimiz içerisinde en çılgını Yeşilvadi Projesi. Bu çılgın proje, burada 1 milyon 700 bin metrekare yeşil alan ve yine havaalanı yolundan başlayarak Kilis yolundan Burç kavşağına bağlanacak 12 kilometre uzunluğunda 12 şeritli yolumuz ve tekrar burada yapılacak olan 35 bin konutu kapsayan dev bir proje. Bu proje kapsamında şu an Yeşilvadi parkımızın 1 milyon 700 bin metrekaresinin tamamını bitirmek üzereyiz. Çok az bir eksiğimiz kaldı ve son rötujlar yapılıyor. Onun dışında yol çalışmamızda Havaalanı-Tutluk arasının bir bölümü asfaltlandı ve faaliyette. Şu an tam olarak Tutluk ile Kilis kavşağı- Burç kavşağı arasındayız. Burada da yine çalışmalarımız devam ediyor. Yolumuzun üzerinde peri pacaları gibi yolun ortasında duran elektrik direklerimiz bulunuyor. Biz Tedaş ile görüşerek bu elektrik direklerinin kaldırılıp yer altına alınması talebinde bulunduk. Bunla ilgili çalışmalar devam ediyor ve yaklaşık bir hafta içerisinde bu elektrik direklerinin yer altına alma çalışmaları bitecek. Daha sonrasında bu direkler kaldırılacak ve biz burada yolumuzu açmış olacağız. Tabi bizimle birlikte bu alanda GASKİ’nin, altyapı kuruluşlarının da çalışması gerekiyor ki yarın yolumuz tekrar kazılıp tahrip edilmesin. Bu noktada onlarla koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Tahmin ediyorum ki Mart ayı içerisinde yolumuzu 12 şerit olarak asfaltlanmış, kaldırımları yapılmış, altyapısı bitmiş ve aydınlatılması da yapılmış şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu çılgın projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum’’ sözlerine yer verdi.