Kırkayak Sanat Merkezi tarafından organize edilen Uluslararası Zeugma Film Festivali yarın saat 10.30’da Şirehan Hotel’de düzenlenecek olan lansman toplantısıyla start alacak.

Tanıtım toplantısına Gaziantep’in kültür elçisi Ahmet Ümit ve sinema dünyasının dev ismi Kadir İnanır, İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan da katılacak.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve Gaziantep’in tanıtımında büyük rol oynayan 2. Uluslararası Gaziantep Şirehan Yiyecek İçecek Festivalinin ardından yarın başlayacak olan Uluslararası Zeugma Film Festivalinin de kent tanıtımında önemli rol oynayacağı bildirildi. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Gaziantep’in kültür elçisi Ahmet Ümit, “Uluslararası Zeugma Film Festivali ve daha önce yaptığımız 2. Uluslararası Gaziantep Şirehan Yiyecek İçecek Festivali, Uluslararası Kitap Festivali ve diğer festivaller dünya kültür başkenti olmayı hak eden Gaziantep’in derin tarihini ve kültürünü hem ülkemize hem dünyaya tanıtmak için büyük fırsatlar veriyor. Bu anlamda festivalimize katılarak bize güç veren yakın dostum büyük aktör Kadir İnanır’a çok teşekkür ediyorum. Bu festivale emeği geçen bütün hemşehrilerimi yürekten kutluyorum” dedi.

Sanat dünyasının ve edebiyat dünyasının devinin bir araya gelerek startını vereceği Uluslararası Zeugma Film Festivaline bu yıl birçok ünlü isim de katılıyor. Festivalin konukları arasında Kadir İnanır ve Ahmet Ümit’in yanı sıra Ersan Arsever, Erol Mintaş, Feyyaz Duman, Aziz Çapkurt, Hüseyin Karabey, Murat Düzgünoğlu, Emel Çelebi, Güliz Sağlam, Aybel Altunç, Bingöl Elmas gibi oyuncu, yönetmen ve sanatçılar bulunuyor. Gaziantep’in kültür elçisi, edebiyat dünyasının dev ismi Ahmet Ümit’in de destek verdiği festival kapsamında 3 Kasım Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu’ndaki galada usta oyuncu Kadir İnanır’a “Yaşam Boyu Onur Ödülü” verilecek. 4 Kasım Salı günü ise “Bir Ses Böler Geceyi” filminin gösterimi öncesinde yönetmen Ersan Arsever ve Ahmet Ümit’le “Edebiyat ve Sinema” başlıklı söyleşi gerçekleştirilecek. Aynı gün Gaziantep H Tipi Cezaevi’nde “Deli Deli Olma” adlı film, yönetmeni Murat Saraçoğlu, oyuncusu Mesut Akusta ve senaristi Serkan Tarhan’ın katılacağı gösterimle mahkumlara izlettirilecek. Sinemaseverler bu yıl Filmekimi şölenini de Gaziantep Uluslararası Zeugma Film Festivali içerisinde yaşayacaklar. İKSV’nin seçkisinden oluşan Filmekimi’nin Gaziantep bölümü de festival içerisindeki programlarda seyirciyle buluşuyor. Festival kapsamında Fransız Kültür Merkezi, Norveç Büyükelçiliği ve İKSV’nin desteklediği 16 yabancı uzun metrajlı film Gaziantepli sinemaseverleri bekliyor. Ayrıca 15 yerli yapım uzun metrajlı filmin yanında 19 belgesel ve 30 kısa film de Gazianteplilerle buluşacak. Kültür ve festivaller kenti olma yolunda yürüyen Gaziantep’in tanıtımı için Uluslararası Zeugma Film Festivali’nin de önemli bir dönüm noktası olduğu açıklandı. Festivalin gerçekleştirilmesi için Gaziantep Valiliği başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş yanında özel şirketlerin de destek verdiği belirtildi.