Antalya Hayvan Hakları Dayanışma Grubu, belediyelerin bakımevlerinde kalan sokak hayvanlarının 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde ölüme terk edilmemesini istedi.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu’nun (HAYKONFED) ‘Bayramda barınaklardayız, açlığa ve ölüme karşı’ sloganıyla başlattığı çağrıya tüm ülke genelindeki dayanışma grupları ve platformlar destek veriyor. HAYKONFED’in çağrısıyla Antalya Hayvan Hakları Dayanışma Grubu, 10 günlük Kurban Bayramı tatili süresince barınaklarda kalan hayvanların ve sokak hayvanlarının ölüme terk edilmemesini istedi ve bu süre zarfında acil durumlarda iletişime geçecekleri bir yetkilinin bulunmasını talep etti.

"Bayramda ölmesinler"

Antalya Hayvan Hakları Dayanışma Grubu Başkanı Erka Zor, 10 günlük bayram tatilinde barınaklardaki hayvanların aç susuz kalması ve veteriner olmadığı için ölüme terk edilmelerine izin vermeyeceklerini kaydetti. Barınaklarda mutlaka yeterli sayıda görevli bulundurulmasını isteyen Zor, “Hayvan sayısı değişmediği halde, sadece göstermelik olarak 1-2 bakıcı kısa süreli bakımevine sözde besleme için gelmekte, bakımevi kirlenmesin diye yeterli yemek ve su dahi vermemekte, veterinerler ise icapçı adı altında çoğu kez hiç uğramamaktadırlar. Hasta hayvanlar ise tedavi edilmeden acı çekerek ölmekte ve dolayısıyla insanların bayramı hayvanların felaketi olmaktadır. Bu kapsamda tüm hayvanseverleri bulundukları bölgedeki belediyeleri bu konuda dilekçelerle uyarmalarını bayramda ziyaret etmelerini istiyoruz. Tüm yetkilileri göreve çağırıyor 10 gün boyunca barınaklarda yeterli görevlinin yanı sıra mama, su ve hastalıklarla ilgilenecek olan veterinerlerin görevlerine devam etmelerini istiyoruz” diye konuştu.