ADIYAMAN (AA) - İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin Korkut, "Türkiye'nin en temel meselelerinden bir tanesinin hallediş sürecine, kardeşlik sürecine, çözüm sürecine omuz vermek, bu süreci cesaretle vakur bir şekilde işleten değerli Cumhurbaşkanımıza başbakanımıza ve aramıza teşrifleriyle bize güç veren başbakan yardımcımıza, yeniden bu kardeşliği geleceğe taşımak için çalışmalarınızda yanınızdayız, duacınızız ve destekçiniziz demek için buradayız" dedi.

ÖNDER tarafından TPAO Kültür Merkezi'nde düzenlenen 10. İmam Hatipliler Kurultayı'nda, tarihi bir gün yaşadıklarını ifade eden Korkut, İmam Hatip nesline hizmet etmiş ve hayatını kaybetmiş değerli büyükleri rahmetle andıklarını belirtti.

İmam Hatip okulları ve neslinin, Türkiye'nin sivilleşmesine ve normalleşmesine önemli katkılar sağlayan eğitim kurumları olduğunu vurgulayan Korkut, İmam Hatip okullarının Türkiye tarihinin en önemli sivil gelişimi ve sivil projesi olduğunu söyledi.

Bu projenin devam etmesini Türkiye ve İslam dünyası açısından değerlendiren Korkut, şunları kaydetti:

"Bugün bizler samimi bir çalışmanın içerisindeyiz. Biliyoruz ki bu mücadeleyi sürdürdüğümüzde, ülkemiz kendisi olmaya İslam coğrafyasının İslam ümmetinin ümidi olmaya devam edecek İslam dünyasının beklentilerine karşılık verecektir. İmam Hatip okullarının yarım asrı aşkın tarihi, Türkiyemizin kendisi olmak, medeniyetleriyle buluşma tarihidir. İmam Hatip okulları milletimizin bütün imkanlarını seferber ederek, baskılara ve engellemelere rağmen sahiplendiği ve bugüne taşıdığı, 28 Şubat sürecinin dayatmaları, engellemelerini aşarak, bugün milyonu aşan öğrenci sayısı, 3 bine yaklaşan okul sayısı ile yeniden eğitim sistemimizin göz bebeği okulları durumuna gelmiştir."

Türkiye'nin içeriden geçtiği önemli süreçte, yarım asrı aşkın zamandır ülkemizin bugünlere ulaşmasında, normalleşmesinde, demokratikleşmesinde, gelişmesinde, özgürleşmesinde, çok katkıları ve rolü olan İmam Hatip neslinin bugünden yarına daha güçlü bir şekilde taşınması için beraberce çalışılması gerektiğini dile getiren Korkut, "Türkiye’nin en temel meselelerinden bir tanesinin hallediş sürecine, kardeşlik sürecine, çözüm sürecine omuz vermek, bu süreci cesaretle vakur bir şekilde işleten değerli Cumhurbaşkanımıza başbakanımıza ve aramıza teşrifleriyle bize güç veren başbakan yardımcımıza, yeniden bu kardeşliği geleceğe taşımak için çalışmalarınızda yanınızdayız, duacınızız ve destekçiniziz demek için buradayız" dedi.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zor zamanlarında her zaman yanlarında olduğunu vurgulayan Korkut, "Zor zamanların aşılması sürecinde katkılarını bizlerden esirgemeyen içimizden birisi, mezunumuz, mensubumuz, ülkemizin ve İslam dünyasının umudu haline dönüşen değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gönülden teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Geçici ve suni olduğunu düşündükleri problemlerin ortadan kalkacağına inandıklarını dile getiren Korkut, bu coğrafyada insanların kardeş olarak yaşadığını belirtti.

Korkut, (Çözüm) sürece milletin iradesini arkasına alan bir iradeyle, İmam Hatip neslinin bütün gücüyle varolduğunu, bu sürece omuz verdiğini ve yakın zamanda da kardeşliği engelleyen sorunların ortadan kalkacağına inandıklarını vurguladı.

Hiç kimsenin dili, rengi, inancı, cinsiyeti ve düşüncesi dolayasıyla bir ayrımcılığa uğramaması gerektiğine dikkat çeken Korkut, şunları söyledi:

"Biz kardeşliğimizin teminatı olarak, İmam Hatip okullarının varlığının, İmam Hatip camiasının çalışmasının ve milletimizin sivil sahiplenmesine muhatap olmuş, karşılık bulmuş okullarımızın, kardeşliğimizin teminatı ve bölgemizdeki huzursuzlukların ortadan kaldırılabilmesi için önemli bir varlık ve zemin olduğunu düşünüyoruz. Biz bu toplumda din emniyetini, akıl emniyetini, mal, can ve nesil emniyetini sağlayabilmemiz lazım ve bunun vazgeçilmez bir süreç olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu çerçevede bu emniyetin sağlanması için herhangi bir dayatmaya herhangi bir sınırlamaya ve herhangi bir engellemeye karşı olduğumuzu ve bunun toplumumuz için çok önemli bir değer olduğunu ifade etmek istiyoruz."

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın da katıldığı kurultayda, Adıyaman Valisi Mahmut  Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in de selamlama konuşması yaptı.

Kurultaya, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan, Salih Fırat, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Türkiye'nin farklı kentlerinden katılan dernek başkanları ile diğer ilgililer katıldı.

Yarın sona erecek kurultayda, Türkiye genelindeki teşkilatlanma faaliyetlerini değerlendirmek, çalışmalara ivme kazandırmak ve özelde İmam Hatip genelde tüm ülke problemlerine STK penceresinden bakılması amaçlanıyor.