ANKARA (AA) - Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) Keçiören Şubesi bünyesinde hayata geçirilen "1071 Kadın Girişimci Projesi" kapsamında 64'üncü işyeri açıldı.

Proje kapsamında Yayla Mahallesi'nde faaliyete geçen terzi atölyesinin açılışı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve TOGEM Keçiören Şube Başkanı Ayten Aydın tarafından gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Ak, kadınların girişimci olarak iş hayatının içerisinde olmasını gururla karşıladıklarını belirterek, girişimcilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Kadınların kendi ayakları üzerinde durarak ekonomiye katkı sağlamalarına vesile olacak bir ekmek kapısını açmanın huzurunu yaşadığını aktaran Ak, ''Bu müessesenin açılması sadece işletme sahibi için değil, yanında ekmek yiyecek insanlar için de ülkemiz için de bir kazançtır'' diye konuştu.

TOGEM bünyesinde 1071 Kadın Girişimci Projesi kapsamında düzenlenen eğitimler sonrasında sertifika almaya hak kazanan Hanife Alparslan, aile ekonomisine yaptığı katkıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, verdiği cesaret ve desteklerinden dolayı TOGEM ailesine teşekkür etti.

Kadınların iş hayatına atılmasında TOGEM'in çok büyük emekleri bulunduğuna işaret eden Alparslan, ''30 yıldır konfeksiyonda çalışıyordum ve emekli olduktan sonra kendi atölyemi açmayı hayal ediyordum. Bu hayalimi TOGEM sayesinde gerçekleştirdim. Kendi işini yapmak isteyen her kadın bu konuda cesaretli davranmalı'' ifadelerini kullandı.