11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün öğrenimini tamamladığı Kayseri Lisesi’nde dersine giren sanat tarihi öğretmeni Nurşen Özdamar, yetiştirdiği öğrencileri ile iftihar duyduğunu söyleyerek, “Her meslek seçilebilir ama öğretmenlik ayrı bir meslektir” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da öğretmeni olan Nurşen Özdamar, Öğretmenler Günü heyecanı yaşadı. 1967-1968 yıllarında Kayseri Lisesi’nde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Sanat Tarihi dersine giren Özdamar, yetiştirdiği öğrencileri ile iftihar ettiğini söyledi. Özdamar, “Bir öğretmen olarak böyle bir öğretmen olduğum için her zaman için iftihar ediyorum. Her meslek seçilebilir ama öğretmenlik ayrı meslektir. Yetiştirdiğin öğrenciler için her zaman iftihar ediyorum. Bu gerek eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olsun, şimdiki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olsun, milletvekilleri olsun, profesörler olsun, Kara Kuvvetleri komutanı olsun hepsi benim öğrencimdir. Kayserili Lisesi’nde görev yapmaktan ve onları okutmaktan her zaman büyük bir mutluluk duydum. Kayserili Lisesi zaten benim 2’inci adresim. Yıllarım orada geçti ve en güzel günlerimi orada yaşadım. Öğrencilerimin hem öğretmeni oldum hem de arkadaşı oldum. Şimdi de onların torunları bana gelip, ellerimi öpüyorlar” dedi.

Özdamar, “Hiçbir zaman yaşlanmıyorum çünkü onlar beni ayakta tutuyor. Geçen sene baya ciddi bir rahatsızlık geçirdim ama öğretmenlerimin destekleri ile bugünkü halimdeyim” ifadelerini kullandı.

Yeni öğretmen olanlara da nasihatlerde bulunan Özdamar, “Her zaman öğrencilerinize onlara yakın olun. Onların aileleri ile dertleri ile bütün özellikleriyle ilgilenin. Sadece dersinizi vermek, hiçbir şey anlam ifade etmez. Onların dertleri ile ilgilenirseniz, onlara yardımcı olursanız ilerde çok kuvvetli bireyler yetiştirmiş olursunuz” şeklinde konuştu.