11 yaşında lösemi ’kan kanseri’ hastası olan ve mutlaka ilik nakli olması gereken İlim için Akçakoca seferber oldu.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki lösemi hastası İlim için herkes seferber oldu. Sabah saat 10’dan itibaren İlim için kan vermek isteyenler Kızılay görevlilerinin Akçakoca Hükümet Konağı içinde hazırladığı kan verme ünitesinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yetkililer, yoğun ilgiden oldukça memnun olduklarını söylerken, İlim’e ve uygun ilik bekleyen diğer lösemili çocuklara da katkı sağlayacağını söylediler.

Kızılay Genel Müdürlüğü Kök Hücre Proje Sorumlusu Dr. Savaş Koç, İHA’ya yaptığı özel açıklamada, "Bağışçılardan kök hücre bağışı alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bugün kök hücre için bağış yapan kişiyi 50 yaşından sonra arayarak siz bir hastayla eşleştiniz, kök hücrenize ihtiyacımız var diyebiliriz" dedi.

Kök hücre bağışı yapan vatandaşlar, herkesin bu duyarlılığı göstermesi gerektiğini belirterek "Biz insan olarak birbirimize faydalı olmalıyız. Bu bizim ruhumuzda var. Hayırlı bir iş için buradayız. Bir gün bizimde hasta olabileceğimizi düşünmeliyiz" ifadelerini kulandılar.

Kök hücre bağışının yanı sıra normal kan bağışında da bulunan vatandaşlarda geniş katılım görülürken, Akçakoca’da tüm kurumlar, sporcular ve Genç MÜSİAD yöneticileri ve çok sayıda vatandaş kök hücre bağışında bulundu. Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Kaymakam Aykut Pekmez de kök hücre bağışında bulundu.