ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası Yarışları'nda dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki büyük slalom ve slalom yarışlarına, Türkiye'nin yanı sıra Özbekistan, Slovenya, Ukrayna, Doğu Timor, Slovakya ve İran'dan 52 sporcu katıldı.

Sporcular derece elde etmek için kıyasıya mücadele etti.

Yarışlarda alınan sonuçlar şöyle:

- Erkekler

1. Filip Mlinsek (Slovenya)

2. Hossein Saveh SehemShaki (İran)

3. Seyed Morteza Jafari (İran)

- Kadınlar

1. Kseniya Grigoreva (Özbekistan)

2. Özlem Cakırcıoğlu (Türkiye)

3- Fotough Abbası (İran) 

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Mehmet Erol Yarar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün Palandöken'de çok güzel bir uluslararası alp disiplini kayak yarışması yaptıklarını söyledi.

Yarar, müsabakaların artarak devam edeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Alp Disiplini Kayak Kupası Yarışlarını Palandöken'de düzenledik. Bütün dünyaya naklen canlı yayın yapmak imkanı bulduk. Hem Erzurum için hem ülkemiz için kayakta bir devrim oldu. Gençlerimizin daha fazla kayak sporuna katılmasını sağlamak için gayret gösteriyoruz. Bunun için para ödüllü yarışlarımız var, bugün de bunu yaptık. Hem de 2026 Kış Olimpiyatları doğrultusunda, inşallah olimpik sporcular yetiştirmeye çalışıyoruz. 9 ülkeden 52 sporcu buradaydı. Çok daha iyilerini yapmaya gayret edeceğiz."

Törende, dün ve önceki gün düzenlenen Uluslararası Alp Disiplini Sarıkamış Kupası Kayak Yarışları ve bugün yapılan 15. Uluslararası Palandöken Alp Disiplini Kayak Kupası Yarışları'nda dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Ayrıca yarışmalarda birinci olanlara 750, ikincilere 500 ve üçüncülere de 250'şer lira para ödülü de takdim edildi.

Yarışlar, yarın yapılacak slalom müsabakalarıyla sona erecek.