KARAMAN (İHA) – Karaman’ın Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesinde su baskını sonucu 18 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağında ekiplerin ayrılmasının ardından sessizlik hakim oldu.

Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesine bağlı Pamuklu köyü Cenne mevkisinde 28 Ekim’de eski bir maden ocağında biriken suların işçilerin bulunduğu bölümü basması nedeniyle 18 işçi yerin yüzlerce metre altında mahsur kalmıştı. Mahsur kalan 18 işçinin tamamının cansız bedenine 39 gün sonra ulaşılmış ve yapılan kimlik tespitlerinin ardından işçiler gözyaşları arasında toprağa verilmişti. Maden ocağında arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipler madenden ayrılırken, haftalardır hareketli olan bölge bir anda sessizliğe büründü. Ermenek İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ise güvenlik amacıyla bekleyişini sürdürüyor. Jandarmanın cumhuriyet savcılığınca soruşturma tamamlanıncaya kadar sahada kalacağı öğrenildi.

Öte yandan, arama-kurtarma çalışmaları sonrasında yeraltı sularının madene dolmaya başladığı, toplanan suyun yine maden işçileri tarafından çekileceği öğrenildi. Bölgede yaşayan bazı vatandaşların ise madenden çıkarılan hafriyatın döküldüğü alana gelerek, çıkan kömür ve tahkimat tahtalarını kışın yakmak için topladığı görüldü.