KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen 2. Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi ve 2. Erciyes Pediatri Hemşireliği Kongresi başladı.

Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Güneş, Sabancı Kültür Sitesi'ndeki kongreye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, mezuniyet sonrası eğitim programı kapsamında kongrenin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiklerini söyledi.

40 yıllık bir fakülte olduklarını ifade eden Güneş, şunları söyledi:

"Fakültemizde ihtisas yapan pek çok uzmanımız var. Bunlar Türkiye'nin dört bir yanına dağılmış durumdalar. Zaman zaman onlardan telefonlar alıyoruz, 'Şöyle bir hastamız var ne yapabiliriz?' diye soruyorlar. Bu talepler bize böyle bir kongre yapmamız gerektiğini düşündürdü. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz kongrenin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Pediatri hekim ve hemşirelerine yönelik bir toplantı. Hepsini burada toplamayı ve güncel yaklaşımları anlatmayı planlıyoruz. Yaklaşık 360 kişi katılıyor. Türkiye'nin her tarafından bilim insanı burada bize destek vermek için bulunuyor."

Güneş, her kongrede farklı temayı ön plana çıkarmayı planladıklarını ifade ederek, kongrenin bu yıl ki ana temasının "beslenme" olduğunu anlattı.

Kongrenin hemşirelerle birlikte yapılıyor olmasının da önemli olduğunu dile getiren Güneş, "Biz hekimler, hemşirelerle eş güdüm içerisinde, beraber çalışmak zorundayız. Bilgileri beraber takip etmek zorundayız. Ekip anlayışını sağlamak için iki kongreyi bir arada yapıyoruz" dedi.

Güneş, cumartesi günü sona erecek kongrede, 57 civarında bildirinin sunulacağını sözlerine ekledi.