AKSARAY (AA) - Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde düzenlenen 2. Güzelyurt Ihlara Bisiklet Festivali'ne katılan yaklaşık 300 kişi, tarihi ve doğal güzellikler içinde bisiklet sürdü.

Güzelyurt Kaymakamlığı ve Belediyesi ile Aksaray Bisiklet Gezginleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen festival kapsamında ilçe meydanında toplanan değişik illerden 300 bisikletçi, ardından bölgeyi gezmek için pedal çevirmeye başladı. Bisiklet tutkunları ilk durakları olan Yüksek Kilise'de mola vererek, kiliseyi gezdi.  

Aksaray İl Kültür Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Kilise önünde yaptığı konuşmada, bu yıl ikincisini düzenledikleri festivalden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Aksaray'ın tanıtımı için festivalin önemli olduğunu belirten Doğan, "Amacımız en iyi şekilde Aksaray'ın tanıtımına katkıda bulunmak. Festivalin ilk gününe Türkiye'nin değişik illerinden yaklaşık 300 bisiklet sever katıldı. Burada üç gün kalacak sporcular, Aksaray'ın tarihi ve turistik yerlerinde pedal çevirecek" dedi.

Sporcular daha sonra Ihlara Vadisi'ne doğru hareket etti.

Festivale, Güzelyurt Kaymakamı Mustafa Duruk, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu ve sporcular katıldı.

Güzelyurt ilçesinde üç gün sürecek festival süresince bisikletçilerin bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerinden Ihlara ve Manastır Vadisi, Yüksek Kilise ile Selime Katedrali'ni bisiklet üzerinde keşfetme imkanı bulacak.