KAYSERİ (AA) - Hindistan mimarisini anlatan fotoğrafların yer aldığı "2000 yıllık Hint Mimarisi Fotoğraf Sergisi" Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) açıldı.

Sabancı Kültür Sitesi'ndeki serginin açılışını, Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Rahul Kulshreshth ile ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven yaptı.

Açılışta konuşan Büyükelçi Kulshreshth, sergiye ev sahipliği yapmayı kabul ettiği için Güven'e teşekkür etti.

Fotoğraf sergisi sayesinde Hindistan mimarisiyle ilgili fikir edinilebileceğini ifade eden Kulshreshth, "Geçmişten gelen mimari kültürün günümüz Hint kültürünün bir parçası haline geldiğini göreceksiniz. Türkiye'deki ikinci Hindoloji bölümü sizin üniversitenizde. Sizlerin de katkılarıyla Türkiye ile ilişkilerimizin daha da ilerleyeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Hindistan'ın büyük bir medeniyet olduğunu vurgulayan Rektör Güven de ülkenin ekonomi, sanayi, bilişim ve otomotiv sektöründe hızla ilerlediğini, iki ülkenin pek çok alanda birbiriyle alışveriş yapabileceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Kulshreshth, Güven'e yarın sona erecek sergideki fotoğraflarla ilgili bilgi verdi.

Sergide, 44'ü Hint-Müslüman mimarisine, 38'i ise Hindistan'ın tapınak, kale, saray ve mağaralarına ait fotoğraflar yer alıyor.

- Hindoloji bölümüne kitap bağışı

Sergi öncesi Büyükelçi Kulshreshth, Rektör Prof. Dr. Güven'i makamında ziyaret etti.

İki ülke arasındaki kültürel işbirliğinin artırılması gerektiğini vurgulayan Kulshreshth, "Erciyes Üniversitesindeki Hindoloji bölümünü ziyaret ve destek için buraya geldik. Bu bölüm iki ülkenin kültürel işbirliğinde önemli görev üstleniyor. Hindoloji bölümüne kitap bağışlıyoruz. Hindoloji bölümünün daha aktif olması için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.

Güven ise Kulshreshth'tan Hindoloji bölümü için akademik destek istedi.