Kayseri Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Karaaslan, 2014 yılının ilk 9 ayında 207 kadının cinayete kurban gittiğini söyledi.

Kent meydanında toplanan Kayseri Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, Kayseri’de iki gün önce kocası tarafından 13 yerinden bıçaklanarak öldürülen Firdevs Vanlı cinayetini protesto etti. Burada grup adına bir konuşma yapan Kayseri Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Karaaslan, "İki gün önce Kayseri’de boşanma davası açtığı ve ayrı yaşadığı eşi tarafından 13 yerinden bıçaklanarak katledilen Firdevs Vanlı da kaybettiğimiz kız kardeşlerimizden biri oldu. Daha önce eşi tarafından gördüğü şiddetten dolayı başvurusu sonucu koruma kararı çıkmış, eşi için ise uzaklaştırma kararı alınmıştır. Ancak bir kez daha görülmüştür ki kağıt üzerinde alınan, gerçekte uygulanmaya konulmayan kararlar bir kadının daha hayatını kararttı. Böyle giderse de karartmaya da devam edecek” dedi.

Karaaslan ayrıca, 2014 yılının ilk 9 ayında erkeklerin 207 kadını öldürdüğünü söyleyen Karaaslan, "11 kadın koruma tedbir kararlarına rağmen öldürüldü. Bugün burada toplanmamızın sebebi kadınlara olarak her yıl katlanarak artan bu can yakıcı istatistiklerin bir parçası olmak istemediğimizi daha önce defalarca olduğu gibi tekrar dile getirmek. Daha önce de söylediğimiz gibi yasa yapmak yetmez yasaları uygulayın” şeklinde konuştu.

“Erkek vuruyor sistem koruyor” şeklinde slogan atan üyeler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.