KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, enerji sektöründe yatırımcı, tedarikçi, ekipman ve hizmet sağlayıcılarını ulusal ve uluslararası ziyaretçi ve sektör ilgilileri buluşturmayı amaçlayan ICCI 2016 - 22 Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar Konferansı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Sektörel Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, bir otelde gerçekleştirdiği basın toplantısında, fuarın 27-79 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirileceğini söyledi.

Fuarın Türkiye ve bölgenin en büyük enerji etkinliği olduğunu ifade eden Özer, Türk katılımcıların 18 ülkeden gelecek firma temsilcileriyle ücretsiz olarak ikili görüşme yapabileceğini belirtti.

Dünya gündeminin en öncelikli konularından biri haline gelen enerjinin ekonomik gelişmeye doğrudan etki etmesi nedeniyle Türkiye'nin de en öncelikli konusu haline geldiğini dile getiren Özer, "ICCI fuar ve konferansları 20 yılı aşkın süredir enerji gündemini takip ederek ve gelişmelere paralel konferans ve fuar konularını güncelleyerek yakın bölgenin, Türkiye'nin en büyük, en önemli etkinliği haline gelmiştir. Bu çerçevede enerji yatırımlarının finansmanı, politik değerlendirmeler, Türkiye elektrik piyasası, enerji ticareti, yenilenebilir enerji piyasası, enerji hukuku, enerji verimliliği gibi konular tartışılacak" diye konuştu.

Özer, rüzgar ve güneş cenneti Türkiye'nin kullandığı toplam enerjinin ancak yüzde 5'ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayabildiğini vurguladı.

Türkiye'nin son yapılan yatırımlarla kurulu güneş enerjisi santralinin yaklaşık 290 megavat olduğuna işaret eden Özer, Fransa'nın 5 bin 700, İngiltere'nin 8 bin 300, Japonya'nın 23 bin 300, Çin'in 28 bin 200 ve Almanya'nın 39 bin megavat kurulu güneş enerjisi gücü bulunduğunu vurgulayarak, Türkiye'den daha az güneşlenme süresine sahip ülkelerin çok daha fazla bu enerji kaynağından yararlandığına dikkati çekti.

Özer, gerçekleştirilecek fuarla yeni yatırımların yapılmasına imkan tanınacağına inandıklarını söyledi.