Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Kur’an-ı Kerim Kursu’nu tamamlayan 23 tutuklu ve hükümlüye belgeleri törenle verildi.

Kurum salonunda düzenlenen programda, İl Müftlüğüne bağlı cezaevi vaizleri tarafından verilen kurslara katılan tutuklu ve hükümlülerin kurs belgeleri protokol üyeleri tarafından törenle takdim edildi. Programın açılış konuşmasını yapan Kurum Müdürü Kamil Özdemir, gelişen dünyada ceza infaz kurumlarındaki infaz anlayışının artık değiştiğini belirtti. Modern ceza infaz sistemine göre hükümlü ve tutukluyu tahliye olduktan sonra ailesine, kendisine ve içinde yaşadığı topluma yararlı bireyler olarak yetiştirme ilkesinin benimsendiğini kaydeden Özdemir, “Bu hedefin ilk aşaması, planlı eğitim ve iyileştirme programlarıdır. İkinci aşaması ise, hükümlü ve tutukluları dış dünyayla, yani toplumsal hayatla buluşturmak, sosyal iletişim ve uyum sürecine adapte etmektir. Adalet Bakanlığımızın emir ve genelgeleri doğrultusunda, insan haklarına ve onuruna yakışır bir anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bunun için karşımıza çıkacak her fırsatı değerlendireceğiz” dedi.

Özdemir ayrıca, kurumdaki eğitim öğretim alanında Açık Öğretim Ortaokulu’nda 110, Açık Öğretim Lisesi’nde 234, Açık Öğretim Fakültesi’nde 54 öğrencilerini bulunduğunu, diğer mesleki eğitim kursları ile eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini kaydetti. Özdemir, öğrenci sayıları ile Türkiye’deki tüm ceza infaz kurumları arasında Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun birinci sırada yer aldığını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından kursu tamamlayan 9 tutuklu ve hükümlü Kur’an-ı Kerim tilaveti ile ilahiler okudu. Programın kapanış konuşmasını ise, İl Müftüsü Niyazi Ersoy yaptı. Tutuklu ve hükümlülerin Kur’an-ı Kerim’i öğrendiklerini ispat ettiğini kaydeden Ersoy, “Bu kardeşlerimiz Allah kelamı Kur’an-ı Kerim’i öğrendiklerini ispat ettiler. Dini bilgiler yönünden kendilerini gösterdiler. Ahlaki konularda artık buradan dışarı çıktıktan sonra kendilerini toplumun her kesimine gösterecek özelliklerini sergileyebilecek durumda olduklarını gösterdiler. Kendilerini tebrik ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim’in, insanların dünya ve ahiret mutluluğu için gönderildiğini aktaran Ersoy, şöyle devam etti:

“Peygamberimiz (S.A.V.) Efendimize Allah tarafından Cebrail vasıtasıyla vahiy edilmiştir ve bize kadar gelmiştir. Öyle bir ilahi kitaptır. Okunması ile ibadet edilen, ibadet olunan bir kitaptır. Namazlarımızda biz onu okuruz. Bizim sizlere buradaki vazifelerimiz, yaptığımız hizmetlerinden çok azından birisidir ama ben gördüm ki, belki Türkiye’de verilen hizmetlerinden en üst seviyede olanlarından birisi.”

Programa, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı, Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı, davetliler ve cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler katıldı.