ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da denetimli serbestlikten yararlanan 25 hükümlü, girişimcilik kursuna katılarak sertifika aldı.

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen "Destek Bizden Gayret Sizden" ve Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen "İşin de Var Gücün de Var" projelerine katılan 25 kişi, sertifika almaya hak kazandı.

Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, adliyede düzenlenen törende yaptığı konuşmada, projeye katılıp sertifika almaya hak kazananların 30 bin liraya kadar KOSGEB'den destek alabileceği söyledi.

Kursun, denetimli serbestlik kapsamında bulunan yükümlülerin iş bulup hayata tutunmaları açısından önemli olduğunu vurgulayan Kaya, "Bu sertifikalar hükümlülerin hayata atılmalarını kolaylaştıracak. Yeniden suç işlemelerinin önüne geçecek. Bu açıdan çok önemsiyorum" diye konuştu.

İşi gücü olanların suç işleme oranının düşük olduğunu vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:

"Cezaevinden çıkan her şeyini kaybetmiş kişinin yeniden suç işleyip cezaevine dönme ihtimali çok yüksek. Onların tekrar cezaevine dönmelerini önlemek adına bu tür projelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Biz bir kişiyi bile kazansak, onları topluma katsak, bu bile bizim kazancımız. Buradaki arkadaşlarımızın da almış oldukları sertifikanın hakkını vereceklerini düşünüyorum."

Konuşmaların ardından hükümlülere sertifikaları verildi.

Sertifika törenine Cumhuriyet Savcısı Hidayet Nacak, Çankırı Baro Başkanı Erkan Köroğlu, Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ömer Karaman ve projelerde görevli personel ile hükümlüler katıldı.