Bursa’da, 30 yıllık birikimiyle sıfır aldığı otomobili servis minibüsü almak için satan Ali Çavdar, aracın plakasının Trafik Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi (TRAMER) sorgulamasında 5 ayrı hasar çıkması üzerine şaşkına döndü.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yaşayan ve servis şoförlüğü yapan Ali Çavdar, yıllardır biriktirdiği para ile yetkili servisten 2014 model sıfır kilometrede bir araç aldı. Ancak daha sonra servis minibüsünü yenilemek için aracını satmak zorunda kaldı. Aracı bir müşteriye satan Çavdar, beğendiği minibüsün sahibine de 5 bin TL kaparo ödedi. Daha sonra aracı sattığı adamdan telefon üzerine şoke olan Çavdar, 2014 model aracının 2005 yılından itibaren 5 adet hasar kaydının olduğunu öğrendi. Nereye gittiyse kapıların yüzüne kapandığını söyleyen Ali Çavdar, “22 Mayıs 2014 tarihinde Bursa’dan yetkili servisten sıfır araç aldım. Fakat 5 ay sonra aracımı satmam gerekti ve bir kişiye sattım. Ancak araç bana sattığım kişiden geri geldi. Aracın tramer kaydından 5 tane hasar kaydı çıkıyor. Bu tarihler 2005, 2006, 2007, 2008 ve 2011’den olmak üzere. Ben bu aracı aldığım şirkete gittim ve bana bir şey yapamayacaklarını söylediler. Sigorta şirketi ve Yıldırım Trafik Şube Müdürlüğü’nden de aynı cevabı aldım. Daha sonradan Yıldırım Kaymakamlığına gittim ancak kaymakam bey yerinde olmadığı için sekreteri beni tüketici hakem heyetine gönderdi. Tüketici hakem heyeti de ‘Bizim yapacağımız bir şey yok, biz 2 bin TL’lik davalara bakıyoruz senin davan 50 bin TL’lik’ dedi. Kime gittiysem geri dönüyorum ve karşımda bir muhatap bulamıyorum” dedi.

Aracından hasar kaydının kaldırılmasını isteyen Çavdar, “Ben bu aracı sıfır kilometre aldım ama başımıza gelmeyen kalmadı. Aracımı kime sattıysam geri geliyor, 2014 model araca 2005 yılından hasar kaydı çıkıyor.” Sözlerini kullanarak başına gelenlere isyan etti. Çavdar, yetkililerin kendisine yardım etmesini bekliyor.