Kocaeli’nin Körfez ilçesinde oluşturulan “Maden Şehitleri Hatıra Ormanı” son dönemde yaşanan Soma ve Ermenek maden facialarında hayatlarını kaybeden 319 maden işçisinin anılarını yaşatacak.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde son dönemlerde yaşanan maden facialarında hayatını kaybeden maden şehitlerinin anısına bir hatıra ormanı oluşturuldu. Körfez Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi İşletme Kulübü’nün ortak çalışması sonucu oluşturulan hatıra ormanının fidan dikme işlemi dün gerçekleştirildi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve birçok üniversite öğrencisinin katıldığı etkinlikte kiraz fidanları toprakla buluştu. Körfez ilçesinin İlimtepe Mahallesi’nde oluşturulan Maden Şehitleri Hatıra Ormanı’na Soma ve Ermenek facialarında hayatını kaybeden toplam 319 maden işçisi anısına 319 kiraz fidanı dikildi.

Fidan dikimi esnasında konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Soma faciasında ve Ermenek faciasında hakkın rahmetine kavuşan şehitlerimizin anısına böyle bir hatıra ormanı yaptık. Bu ormanın bir başlangıcı oldu daha doğrusu. Bizim İlimtepe bölgesinde İlimpark dediğimiz yaklaşık 150 dönümlük bu projenin ilk adımı oldu. Bu ilk adımı atmamızda bize yardımcı olan bütün öğrenci arkadaşlarıma, belediye personeli arkadaşlarıma ve İlimtepe bölgesi sakinlerine ben teşekkür ediyorum. Gerçekten yeşile olan duyarlılığımızı ve yeşile olan sevgimizi gösterme adına ve çevremize sahip çıkma adına bu projede ben halkımızın bu duyarlılığını görünce son derece mutlu oldum. Ülkemizde bu güzelliklerin devam etmesi anlamında biz Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanları olarak bu konuda son derece duyarlıyız” dedi.

Bu ülkenin şehitlerine sahip çıkması gerektiğini belirten Baran, “Şehitlerimize sahip çıkmamız lazım. Ben maden faciasında hakkın rahmetine kavuşan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Onları unutmamak adına, bunlardan ders almak adına bu tarz etkinliklerin ve projelerin yapılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Eğitim anlamında verdiğimiz birçok destekler var. Eğitim konularımızda bu tarz projeleri sürdüreceğiz. Yine bölgemizde ikamet eden 2 bin 300 üniversite öğrencimize inşallah bu ayın 15’inde başlamak üzere 6 ay süreyle devam edecek olan bir burs çalışmamız var. Her yıl biz bu burslarımızı vermeye devam ediyoruz. Geçen sene bin 800 öğrencimize burs vermiştik. Bu sene de 2 bin 300 öğrencimize burs vereceğiz. İnşallah seneye bu sayıyı daha da arttırmak düşüncesindeyiz” şeklinde konuştu.

Maden Şehitleri anısına bir hatıra ormanı oluşturulması fikrini ortaya çıkartan Kocaeli Üniversitesi İşletme Kulübü Başkanı İsmail Hakkı Yüksel ise, “Bugün Kocaeli Üniversitesi’ni temsilen buradayız. Şu an sadece İşletme bölümü değil, diğer bölümlerden de arkadaşlarımız ile geldik. Bizler geçtiğimiz Mayıs ve Ekim aylarında yaşanan maden facialarına duyarsız kalamadık ve böyle bir projeyi tasarladık. Ormanı Körfez’de oluşturmamızın sebebi ise Körfez ilçesinin yoğun sanayi dumanından dolayı bozulan havasına bir katkı yapmak istememizden dolayı oldu. Konuyu Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a ilettik. Kendisi sağ olsun emeklerini, desteklerini bizden hiç esirgemedi. Başkanımız bize ‘Körfez kirazıyla meşhurdur. Kiraz ağacı dikelim. Daha sonra bu ağaçların meyvesini yiyen herkes maden şehitlerimiz için dua etsin’ dedi. Bu fikir bizim de çok hoşumuza gitti ve böyle güzel bir projeyi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.