Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kamu kurum çalışanlarının Cuma günü izinli sayılacağı yolundaki genelgesiyle birlikte yılbaşı tatilinin 4 güne çıkması turizmcileri sevindirmedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan yardımcısı Sururi Çorabatır, tatilin uzadığının yılbaşına 1 gün kala açıklanmasının turizmcileri fazla etkilemeyeceğini belirterek, “Tatile çıkacak olanlar şu ana kadar rezervasyonlarını yaptırdılar. Bir çok kişi yılbaşı tatilinin 1 gün olması nedeniyle yılbaşını evinde geçirme kararı aldı. Keşke bu açıklama birkaç gün önce yapılmış olsaydı. O zaman canlılık yaşanırdı. Tatilini birçok vatandaş evinde dinlenerek geçirecektir” dedi.

Kısa adı MASTOB olan Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Başkanı Cengiz Haydar Barut ise, bölgede açık olan tesislerde yılbaşı hareketliliği yaşandığını belirterek, “Tatilin 4 güne çıkması nedeniyle yılbaşı tatiline çıkan bir çok kişi tatilini uzatırken, özellikle yakın çevredeki vatandaşlar tatilin uzamasını fırsat bilerek tatile çıkacaktır. Böylelikle bölgemizde hareketlilik biraz daha artacaktır” dedi.