ESKİŞEHİR (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 3,5 ay önce kullandığı "jet ski"nin bir tekneye çarpması sonucu ağır yaralanan ve 40 gün yaşam destek ünitesine bağlı kalan Eskişehirli iş adamı tedavisinin ardından hayata dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

Geçtiğimiz yaz ailesiyle tatil için gittiği Marmaris'te kiraladığı jet ski'ye, kızı Ayperi Sürücü (16) ile binerek denize açıldıktan sonra gulet tipi ahşap gezi teknesine çarparak ağır yaralanan iş adamı Hakan Sürücü, yoğun tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu. 

Eskişehir'de Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir işletmenin sahibi olan Sürücü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın ardından yaşanan süreçte kendisini yeniden hayata döndüren doktorlarına teşekkür etti. 

Tedavi sürecinde bugüne kadar bilinçsizce bir yaşam sürdüğünü anladığını, geçmişte neler yaptığını ve gelecekte neler yapacağını düşündüğünü dile getiren Sürücü, "Tatile gittiğimde her türlü sporu yapar ve tehlikeli işler yapardım. Aracımı çok hızlı kullanırdım. Fizik tedavisi gördüğüm hastanede yatanların çoğunun trafik kazası sonucu yaralanmalardan olduğunu görünce kendime dersler çıkardım" dedi. 

Sürücü, insan hayatının çok önemli olduğunu geçirdiği kazadan sonra daha da iyi anladığının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Marmaris'teki hastanede koma durumumun ağırlaşmasının ardından benim için cenaze aracı bile hazırlanmış. Ancak çok şükür bugün kendi aracımı kullanıyorum. Her şeyin başı umut. Ailemin ve doktorlarımın desteği ile bugünleri yaşıyorum. Hayat felsefem bu kazanın ardından tamamen değişti. Eşim, yaklaşık 100 gün süren tedavim boyunca hiç yanımdan ayrılmadı. Kazanın ardından, dünya işlerinin boş olduğunu öğrendim. Her şeyin başı sağlık. Dünya senin olsa neye yarar, her şey boş. Buradan tedavimle ilgilenen başta Ali ve Birgül hocam ile ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

İş adamı Sürücü'nün tedavi gördüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Arslantaş ise kazanın ardından baba ve kızının Marmaris'teki bir hastaneye kaldırıldığını hatırlattı.

Durumu hafif olan Ayperi Sürücü'nün tedavisinin ardından taburcu edildiğini anımsatan Arslantaş, şunları kaydetti:

"Hastamız yaklaşık 1 ay boyunca Anestezi Yoğun Bakım ünitesinde tedavi gördü. Sayın Prof. Dr. Birgül Büyükkıdan ve ekibinin de büyük emekleri var bu başarılı sonuçta. Hastamız 21 Eylül'de servise çıkarak 10 gün boyunca tedavisine burada devam edildi. Şu anda fizik tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları yürütülmektedir. Hakan Sürücü bize geldiğinde şuuru kapalı ve derin komada idi. Hiç bir hareket ve tepki yoktu ve yüksek ateşi bulunmaktaydı. Hasta bir mucizeyi başardı. Bu tarzdaki hastalarımız yoğun bakım ünitelerinde yatıyor ve yakınları kapılarda perişan oluyorlar, insanlar sadece kenardan bir ışık görmek istiyorlar. Buradaki temel nokta insanların umutlarını yitirmemeleri. Hayata sımsıkı sarılmaları, insanlar en kötü durumda bile yaşama tekrar dönebiliyor. Asla umutlar kaybedilmemeli."