Giresun’un Alucra ilçesi Çıkrıkkapı Yaylası’ndaki Hacı Abdullahzade duvarı 1610 yılından bu yana ayakta kalan yapısı ile dikkat çekiyor.

Yöre halkı tarafından “Hacı Abdullah Duvarı” olarak bilinen Çıkrıkkapı taş duvarının, dünyada Çin Seddi’nden sonra korunma amaçlı olarak yapılan ikinci büyük duvar olduğu iddia ediliyor. Sadece bir kapısı olan ve 404 yıldır ayakta kalan, 6,5 kilometre uzunluğunda ve 1,5 metre yüksekliğindeki taş duvarı Hacı Abdullahzade’nin 1610 yıllarda Rum işçilerine yaptırdığı biliniyor.

Çıkrıkkapı Yaylası’ndaki taş duvar hakkında bilgi veren Enver Yılmaz, “Bu duvar bin 610 yılında yapılmış yaklaşık 6,5 kilometre uzunluğundaki bu taş duvar o yıllardan bu zamana kadar bir şekilde korunuyor bundan sonra da korunmaya devam edecek” diye konuştu.

Çıkrıkkapı taş duvarının Hacı Abdullahzade tarafından yapıldığını dile getiren Mustafa Yılmaz ise “Burada hayvancılık yapan atalarımız burada arpa, buğday ve yulaf ekerlermiş bu duvarda ekinlerin hayvanlardan korunması için yapılmış. Bu duvarın uzunluğu 6,5 kilometre 1610 yılında inşa edilmiş yani 1610 yılından bu güne kadar bu duvar böyle uzunluk açısından Çin Seddi’nden sonra dünyada 2. en uzun duvar olarak yerini koruyor “şeklinde konuştu.