5. Dünya Döner Zirvesi, 40 ülkeden döner sektörü temsilcilerini buluşturdu.

Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen ve döner dünyasını buluşturan dev organizasyon, İrfan Söyler’in yaptığı açılış konuşması ile başladı. İrfan Söyler, “Dünyada çoğu insan Türkiye’nin ismini belki de ilk defa sizlerin hazırladığı döneri yiyerek duydu. Mekanlarınıza girdiğinde sizi Türkiye olarak gördü. Biz döner zirveleri düzenlemeye başladığımızda yolumuzun zorluklar ile dolu olduğunu tahmin ediyorduk. Dünya dönerin gücünü biliyor. Artık Türkiye de bu gücün farkına vardı. Yüz milyonlarca insan sizin mekanlarınızda Türkiye’nin lezzetini tadıyor ve Türkiye’yi düşünüyor.

Bunun için döner Türkiye’nin dünyadaki en etkili silahı ve gücüdür. Bize inanan bu gücün bir parçası olan değerli katılımcılarımız, sponsorlarımız ve bizi motive eden değerli vekilimiz Metin Külünk’e ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından kürsüye gelen Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Gündüz, döner sektörünün başarıları ile gurur duyduklarını, Arge çalışmaları ile sektörün daha da gelişeceğini ve çok yakın bir zamanda büyük sürprizleri duyuracaklarını vurguladı.

Türk Alman İş Adamaları Derneği (TDU) Genel Başkanı Remzi Kaplan’ın yaptığı konuşmanın ardından AB eski milletvekili Ozan Ceyhun, “Döner sadece ekmek arasına konulan bir yiyecek değil Türkiye’yi temsil eden çok önemli bir misyondur. Döner bir politikadır. Türkiye demektir. Yeni Türkiye’nin ciddi ve kapsamlı bir döner politikasına ihtiyacı vardır” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de, “Döner’in Türkiye için öneminin farkındayız. İrfan Söyler günümüz dervişidir. Dönerin ülke tanıtımı için değerini bilerek hareket ederek dünyayı dolaşarak büyük emek vermiş bir derviştir. Döner için yapılacak çok iş var biz daha çok neler yapılabilir bunun planlamasına şimdiden başlamalıyız” dedi.

Ardından Donerhaber.com okuyucularının seçtiği 40 girişimciye plaketleri takdim edildi. Eğitime yaptığı katkılardan dolayı bu yıl organizasyon onur ödülü İhlas Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okyay’a takdim edildi.