KONYA (AA) - Konya'da 23 ülkeden 10 branşta 850 sporcunun katılımıyla düzenlenen 5. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları başladı.

Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde, yurtdışından Konya'ya gelen sporcuların Türkiye'den güzel anılarla döneceğini söyledi.

Türkiye'nin misafirperverliğini herkesin göreceğini belirten Taşpınar, "Sporcularımız, bu yarışmalarda tecrübe kazanacaklar. Bu sporcularımız büyüyünce milli takımlarda yer alacak ve İstiklal Marşımızı okutturacak. Şimdiden hepsini kutluyorum. Çocuklarımızın yetişmesinde emeği geçen herkesi huzurlarınızda tebrik ediyorum" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz de her yıl organize ettikleri Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları'nda sporcuların, bu tarz organizasyonlarla uluslararası müsabakalarda tecrübe kazanmalarını istediklerini ifade etti.

Ülkelerinde gelecekte söz sahibi olacak çocukların Türkiye'yi ve Konya'yı tanıma fırsatı bulduklarını anlatan Ersöz, organizasyonla farklı kültürlerdeki sporcuların birbirini tanıyarak bir arada yaşama olgusunun da gelişeceğini aktardı.

Konuşmaların ardından 50. Avrupa Karate Şampiyonası'nda şampiyon olan Erkek Kumite Milli Takımı ve Tekvando Milli Takımı gösteri yaptı.