KONYA (AA) - 56. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında, Nasreddin Hoca'yı canlandıran Hasan Kaçan, Akşehir Gölü'ne balık bıraktı.

Etkinliklerde Temsili Nasreddin Hoca, Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi'nden çıktı. "Altı vitesli dizel motorlu karakaçanım" nerede diyen Nasreddin Hoca, eşeğine ters binerek Akşehir Gölü'nün yolunu tuttu. Nasreddin Hoca, bu yıl kardeşliğe ve sevgiye maya çalınacağını söyledi.

Temsili Nasreddin Hoca, Akşehir Gölü'ndeki Maya Çalma Töreni'nde, "Hem balık bıraktık hem de maya çaldık. Bakalım seneye yoğurtlu balık olacak mı" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda kuruyan Akşehir Gölü'nün son günlerdeki yağışlarla eski günlerine kavuşmasının ardından, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve diğer yetkililer de gölde balık neslinin türemesi için çok sayıda balığı suyla buluşturdu.

Buradan ilçe merkezinde Nasreddin Hoca'nın türbesine gelen temsili Nasreddin Hoca ve beraberindekiler, türbede dua etti. Ziyaretin ardından heyettekiler, Akşehir Kültür Merkezi'nde, Nasreddin Hoca ve Akşehir Tasarım ile 34. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Nasrettin Hoca Meydanı'nda düzenlen programda ise Konya Devlet Tiyatrosu sanatçıları, Nasreddin Hoca fıkraları anlattı. Alana gelen temsili Nasreddin Hoca Hasan Kaçan, esprileriyle katılımcıları güldürdü.