AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Kaymakam Ali Akça’yı makamında ziyaret etti. Şahin, “İnsanımızı yaşanabilir bir ilçede yaşatmak bizim temel görevimiz” dedi.

Ziyarette konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 3 milyon nüfuslu Bursa’nın yaklaşık yüzde 8’inin İnegöl’de yaşadığını belirterek, “İlçemiz biliyorsunuz ekonomik yönden birçok ilden daha büyük ve işgücü kapasitesi, üretkenlik olarak Türkiye’nin önde gelen mobilya üretim merkezlerinden bir tanesi. Tabi bu özelliğiyle de siyasette de her dönem bizden öncekilerin bize bıraktığı mirasla aktif olmaya, siyasette var olmaya mücadele ediyor. Çünkü siyasette var olmak demek, ülke yönetiminde var olmak demektir. Ülke yönetiminde var olduğunuz zaman yaşadığınız şehirde, bulunduğunuz bölge de üreteceğiniz politikalarla insanlara ve şehrinize, şehrinizin kültürüne, şehrinizin sosyal yaşantısına, medeniyetine katkıda bulunursunuz. Çok şükür ki biz bir mirası devraldık. Bizden önceki büyüklerimiz Bursa siyasetinde hep aktif oldular. Çeşitli partilerde iktidar döneminde veya muhalefet dönemlerinde çok anlamlı bir siyaset, kardeşlik hukuku içerisinde bir siyaset yürüttüler. Bugün bu bayrağı yönetim olarak hep beraber ben Milletvekili olarak, Alinur Aktaş Belediye Başkanı olarak şehrin dinamiklerine katkı koyacak şekilde sürdürüyoruz. Dolayısıyla İnegöl’ü büyütmek, geliştirmek, hak ettiği yerde Türkiye’de ve yakın coğrafyamızda, Ortadoğu da, Kafkasya’da, Balkanlar’da hatırı sayılır ve adı anılır hale getirmek, ekonomide de mobilyasıyla, köftesiyle ve Oylat’ıyla hak ettiği yere taşımak temel ödevimizdir. Bunun için siyaset kurumu üzerine düşeni yapmaktadır ve yapmak zorundadır. Dolayısıyla bu içinde bulunduğumuz pozisyonlar bize siyasetçi olarak, Kaymakam beye de idareci olarak çok önemli görevler yüklüyor. Ama ben şuna inanıyorum ki, İnegöl bu anlamda özellikle son 12 yıldır AK Parti hükümetleri döneminde bizden önceki büyüklerimizin bize bıraktığı bayrağın daha da ileriye götürülmesi neticesinde hak ettiğini alıyor, almaya da devam ediyor. Hükümet yatırımlarında, özellikle AK Parti hükümetlerinin kalkınmaya öncelik vermesi, ekonomik büyümeye öncelik vermesi, sosyal adalete ve sosyal hukuka önem vermesi İnegöl’ün de bundan olağanca payı alması bizim için çok önemli. Dolayısıyla biz İnegöl’de siyaset yapanlar olarak İnegöl’ümüze ve İnegöl’de yaşayan insanlara çok şey katıyoruz, katmaya da devam edeceğiz” dedi.

İNSANIMIZI YAŞANABİLİR BİR İLÇEDE YAŞATMAK BİZİM TEMEL ÖDEVİMİZ

Kamu yatırımlarıyla insanların hayatını kolaylaştırdıklarını ifade eden Hüseyin Şahin, “İnsanımızı yaşanabilir bir ilçede yaşatmak bizim temel ödevimiz ve görevimiz. Dolayısıyla İnegöl’de yaşıyorum demek, İnegöllüyüm demek, İnegöl’de üretiyorum, İnegöl’den geçiyorum demek dahi bir farkındalık oluşturmalı. Nasıl? Eğer İnegöl’den geçiyorsanız, geçtiğiniz noktada şehrin girişinden çıkışına kadar öyle bir şehirden geçtim ki, hafızamda çok olumlu nakışlar işlendi dedirtmemiz lazım. İnegöl’ün içine giriyorsa, insan meziyetleri olarak İnegöllüler çok hoşgörülü, İnegöllüler çok anlayışlı, İnegöl siyasetçisi, idarecisi, insanı çok pozitif dedirttirmemiz lazım. Bunu hep beraber üstlendiğimiz pozisyonlarla yapmak zorundayız. Ben, yaptığımız ve yapma bilinci içerisinde olduğumuz kanaatindeyim. Çünkü işte bugün iktidar partisinin bir üyeleri olarak şehrimizin çeşitli kurumlarına işimizi, gücümüzü bırakarak daha neler yapabiliriz anlayışı içerisinde hizmet vermeye çalışıyoruz. Tabi bunlar devam edecek. Bugün bir mahallemizde Kur’an Kursunun ve İmamevinin temelini atmak, yarın başka hizmetlerin temelini atmak, açılışını yapmak hepimize mutluluk verecek. Neden? Çalıştığımızın, didindiğimizin, göstermiş olduğumuz mücadelenin semeresini görmek bizi bu konuda daha iyi işler yapmaya itecek, daha güzel şeyler üretmeye itecek. Dolayısıyla hepimiz bundan belki de sadece mutluluk duyacağız. Yani bize getirisi sadece mutluluk olacak. Görev aldığım dönemde birçok hizmetin içinde bulunduğunuzun mutluluğunu verecek. Bundan bir ay önce OSB kavşağında bir yapının temelini attık. Yaklaşık 17 milyon liraya mal olacak. Ben 25 sene o kavşağı kullanmış bir işadamı olarak orada birçok ölümlü kaza meydana geldiğini biliyorum. Ama bugün o güçlü AK Parti hükümetlerinin vermiş olduğu hizmetlerden bir tanesinin temelini attık. Orada yapı yavaş yavaş ayağa kalkmaya başladı. Süleymaniye altgeçidini yaptık. Bisiklet ve motosikletlerle insanlar OSB’ye geçmeye başladı” diye konuştu.

76 MİLYON TÜRK İNSANININ ÖNÜNE HEDEF KOYAN BİR SİYASİ HAREKETİZ

5 Ocak’ta Kozluca altgeçidinin ihalesinin yapılacağını belirten Şahin, “Yeni altgeçit yapacağız. Mesudiye Mahallesindeki altgeçidi İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla daha güzel, konforlu ve kaliteli hale getireceğiz. İşte bu gibi hizmetleri devam eden süreçte Oylat yolunu Hamamlı Köprüsü ile beraber değiştireceğiz. Oylat kavşağında ve Hasanpaşa kavşağında belki de 100’ün üzerindeki arkadaşlarımızı, komşularımızı kaybettik. Oylat hepimizin çok sık gidip geldiği bir yer. İhalesi yapılıp daha temel için kazmanın vurulacağı günlerde bundan 1,5 sene önce bayram trafiğinde Oylat’ta dinlenmiş, İznikli bir aileden oluşan 5 kişiyi trafik kazasında kaybettik. Siyaset bunun için çok önemli. Oradan geçen insanların can ve mal güvenliği, konforu, zamanında işine ve evine yetişmesi için gerekli bütün tedbirleri almak bize düşüyor. Bugün Sosyal Hizmetler Merkezi’ne gittik. Çok sıcak ve konforlu bir alan. Bu yapının insanımıza sunuluşu bize sadece mutluluk verir. Bu bilinç ve anlayışla İnegöl’ümüze birçok hizmeti hep beraber yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu hizmetlerin yürütülmesinde, İnegöl’ümüze kazandırılmasında birlikte hareket etmenin çok büyük altyapısı var, temelini oluşturuyor. Gelecek dönemde de bu böyle devam edecek. Bu akşam İTSO’da bir takım toplantılar yapacağız, belki önümüzde hedefler koyacağız. Çünkü biz hedefleri koyan bir siyasi iktidarız. Bir bireyden başlayarak 76 milyon Türk insanının önüne hedef koyan bir siyasi hareketiz biz. Yani önüne sürekli olarak gitmemiz gereken yer burasıdır, biz buraya geldiğimiz zaman Türkiye’yi istediğimiz noktaya getiririz. Oraya geldiğimizde ise daha başka hedefler koyarız. Bu anlayışta olduğumuz için milletimiz bize seçimlerde destek veriyor. AK Parti, ülkeyi 2002 yılında aldığı yerden daha ileriye götürmek istiyor ve götürecek. Bu kadrolara güveniyoruz. Bu kadroların İnegöl’deki çekirdeğini bizler oluşturuyoruz. Dolayısıyla idare ile siyasetin dirsek teması halinde olması, sürekli istişare halinde olması başarıyı mutlak kılıyor, gerçek kılıyor. Ben İnegöl’de bütün hizmetleri kazandırırken Kaymakam beyin çok büyük desteğini görüyorum, reis beyin çok büyük desteğini görüyorum. Bu günlerde İnegöl Gümrük Alanının yeniden inşası ile alakalı Gümrük Bakanımızın bize tahsis etmiş olduğu bir para var. Yer bulduğumuzda çalışmalara hemen başlayacağız. Bu kime düşüyor? Yeri bulmak Kaymakam beye, varsa hazine arazilerinde, daha da imkânsızsa Belediye arazilerinde Belediye Başkanımıza düşüyor. İkisinin de bu konuda heyecanla çalıştığını, Gençlik Merkezinden tutun diğer kamu alanlarındaki arazilerin tahsislerinde bana çok büyük destek verdiklerini ifade etmek istiyorum. İnşallah bu anlayışla İnegöl’ümüze hizmet vermeye devam edeceğiz. Bize düşen çok küçük bir mutluluk ama o mutluluk içimize sığmayan bir mutluluktur. Allah bize bu yaptıklarımızdan daha iyisini yapmayı nasip etsin, gelecek nesillere daha çoklarını yapacak siyaset yetisini bırakmayı nasip etsin” dedi.