KARAMAN (AA) - Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Güngörer, mesajında, hayatın her alanında sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarından biri olduğunu belirtti.

Türk toplumunda kadının çok özel bir konuma sahip olduğunu, dünyadaki birçok ülkeden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verildiğini kaydeden Güngörer, şunları kaydetti:

"Toplumsal hayatta önemli roller üstlenen kadınlarımızın hak ettikleri konuma gelmeleri, geleceğe güvenle bakmaları, sevgi ve hoşgörü ile yetiştirdikleri nesillerin mutluluklarının ve başarılarının ilk şartıdır. Son günlerde ülkemizde gündeme gelen kadına yönelik şiddetin önlenmesinde, yine kadınlarımızın çocuklarını sevgi, saygı ve hoşgörülü bir yaklaşımla yetiştirmesinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Kadınlarımız milletimizi geleceğe taşıyan evlatlarımızı yetiştirdikleri gibi, siyaset, ekonomi, iş hayatı ve pek çok alanda çok önemli görevler üstlenmektedirler. Bu duygularla ülkemizde kadınların şiddete maruz kalan değil başarı hikayelerinin anlatılması temennisi ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum."